Galéria

Novemberben indul a Campus Mundi

2015. november 19., csütörtök 16:09

9.2 milliárd forint keretösszegű pályázatot indít az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amelynek keretein belül 6700 hallgatónak biztosítanak ösztöndíj-lehetőséget, közölte Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár.

A korábban sikeresen futó Campus Hungary program folytatásának tekinthető Campus Mundi kapcsán a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája is számos javaslattal élt, amelyek beépítésre kerültek az új programba. Palkovics László elmondta a cél az, hogy 2025-re a magyar diákok között tízről húsz százalékra nőjön azok aránya, akik külföldi részképzésen vesznek részt. A kormány decemberben elfogadott stratégiájának fontos eleme a hazai felsőoktatás a korábbinál is nagyobb mértékű bekapcsolása a nemzetközi vérkeringésbe.

Köpeczi-Bócz Tamás, európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár közölte a pályázat a tervezhetőség és a kiszámíthatóság példája lehet. A 2021-ig szóló pályázat során a hallgatóknak folyamatosan be kell majd számolniuk az elért munkájukról és eredményeikről, és ennek a feltételnek az alapján folyósítják számukra az ösztöndíjat.

Az új program már nem csak a jelenlegi hallgatókat, hanem a mostani középiskolásokat is érinti. A program szakmai tervezéséből kiderül majd az is, melyek azok a szakmák, munkakörök, szakterületek, amelyek irányába érdemes továbbtanulni, amelyek jó megélhetést biztosítanak az elkövetkező időszakban – tette hozzá. A program keretösszegéből 25%-ra a budapesti és Pest megyei, míg 75%-ra a konvergencia régiókban tanuló hallgatók pályázhatnak.

forrás: kormany.hu

 

Eseménynaptár

December 2017
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Galéria

HOOK 70 es feher © Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája 2015
esu logo transparent ntp  NIT logó  dosz logo  otdt logo  MEFS logó  logo mik
mab logo   logo újnemzedék   MRK logo  FDSZ   FIVOSZ  fekosz logo   odt logo 

face twitter rss

Bejelentkezés Regisztráció

Bejelentkezés

You need to sign in to those awesome features
Amennyiben van már fiókod, jelentkezz be!
Emlékezz rám

Regisztráció

*A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Név (*)
E-mail cím (*)
E-mail cím újra (*)
Jelszó (*)
Jelszó újra (*)