Galéria

Rendeződni látszik a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj helyzete

2017. április 06., csütörtök 11:10

A HÖOK az elmúlt évben kezdte el feltárni a már kiforróban lévő, 2013-ban bevezetett osztatlan tanárképzés problémáit, és a lehetséges megoldásokat. A 2016. tavaszán rendezett tanárképzéssel foglalkozó konferencián a jelen lévő hallgatói önkormányzatok képviselőinek egybehangzó véleménye volt, hogy a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjjal foglalkozni szükséges.

A Program egyedülálló lehetőséget nyújtott az osztatlan tanárképzésben részt vevő hallgatók számára, azonban sok leendő és már meglévő ösztöndíjas nem volt tisztában a szerződés feltételeivel, illetve a vállalt kötelezettségekkel.

Problémát jelentett továbbá, hogy a kifizetések késve, és rendszertelenül érkezetek.

Ezekre igyekeztünk megoldásokat találni. Gloviczki Zoltánnal, a KÖB akkori elnökével egyeztettünk a fennálló helyzetről, és sikerült közös nevezőre jutnunk. A hallgatók számára készítettünk egy rövid videót mely felhívja a figyelmet a lehetőségre, ugyanakkor ismerteti a vállalt kötelezettségeket, valamint további információforrásokat jelöl meg. Az ösztöndíjprogram kiterjesztésre került a gyógypedagógusképzésben érintett hallgatókra is.

A megbeszélés eredményeként elmondható, hogy az elmúlt év során a kifizetések két időpontjáról a félév elején minden szerződött hallgató tájékoztatást kapott, és az összegek időben érkeztek meg. A korábbiakkal ellentétben nem érkezett megkeresés a hallgatói önkormányzatok felé a szerződöttektől a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjjal kapcsolatban.

Eseménynaptár

December 2017
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Galéria

HOOK 70 es feher © Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája 2015
esu logo transparent ntp  NIT logó  dosz logo  otdt logo  MEFS logó  logo mik
mab logo   logo újnemzedék   MRK logo  FDSZ   FIVOSZ  fekosz logo   odt logo 

face twitter rss

Bejelentkezés Regisztráció

Bejelentkezés

You need to sign in to those awesome features
Amennyiben van már fiókod, jelentkezz be!
Emlékezz rám

Regisztráció

*A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Név (*)
E-mail cím (*)
E-mail cím újra (*)
Jelszó (*)
Jelszó újra (*)