Galéria

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának Elnöksége elindítja a #jövőkép programot.

2017. április 28., péntek 11:37

A CEU ügy meglátásunk szerint egy „jelenséggé” vált. Ez a „jelenség” a mögöttünk álló beszélgetések, megkeresések alapján kinyitott sokféle felsőoktatási problémát, feszültséget; de ehhez fontos hozzátenni, hogy minden jó szándékú tenni akarást is. Épp úgy szóba került a hazai elitképzés jövője, mint az intézményrendszerünk általános, jelenlegi állapota.

Ezért a HÖOK Elnöksége a mai nappal elindítja a #jövőkép programot. A program célja, hogy minél több felsőoktatási hallgatóval és szereplővel kapcsolatba kerülve átfogó, konstruktív javaslatokat és kéréseket fogalmazzunk meg a mindenkori kormányzat felé a felsőoktatás minőségének előremozdítása, fejlesztése érdekében.

A program, vagy nevezzük kezdeményezésnek címzettjei: elsősorban a felsőoktatási hallgatótársak és érdekképviseletei, szakmai csoportosulásai (műhelyei), külső célcsoportja a középiskolás diákság és annak képviselete, de nyitottak vagyunk más felsőoktatásban érintett szereplők véleményére is.

 

A kezdeményezés módja

Még a jövő héten egy rendkívüli Választmányi ülés keretében kidolgozzuk az intézmények felkeresésének ütemezését, tekintettel a most induló vizsgaidőszakra. Az egyeztetéseket a helyi igényeknek megfelelően tervezzük lebonyolítani, ha fórum lesz, fórum lesz, ha zártkörű diszkrét problémákat feldolgozó ülés, akkor az lesz. A cél, hogy tabuk nélkül beszélgessünk a magyar felsőoktatásért. Ezzel párhuzamosan külön kapcsolatfelvételt tervezünk a hallgatói és szakmai műhelyekkel, csoportosulásokkal; kiemelten a szakkollégiumi mozgalom képviselőivel.

Nyitottak vagyunk minden más felsőoktatásban érintett szereplőre, ezeket a megkereséseket a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várjuk.

 

A kiemelt területek vezetői, kapcsolattartói:

Garbai Ádám, hazai intézmények

Veres Márton, külhoni intézmények

Kaizinger Tamás Töhötöm, külföldön tanuló magyar diákok diákszervezetei, ill. a Magyarországon működő külföldi intézmények

Pausits Péter, a hallgatói szakmai műhelyek, csoportosulások

Csendes Éva, a „minden érintett szereplő"

Eseménynaptár

December 2017
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Galéria

HOOK 70 es feher © Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája 2015
esu logo transparent ntp  NIT logó  dosz logo  otdt logo  MEFS logó  logo mik
mab logo   logo újnemzedék   MRK logo  FDSZ   FIVOSZ  fekosz logo   odt logo 

face twitter rss

Bejelentkezés Regisztráció

Bejelentkezés

You need to sign in to those awesome features
Amennyiben van már fiókod, jelentkezz be!
Emlékezz rám

Regisztráció

*A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Név (*)
E-mail cím (*)
E-mail cím újra (*)
Jelszó (*)
Jelszó újra (*)