Galéria

A Kormány szerint nem fontosak a hallgatók

2017. június 15., csütörtök 09:37

A 2018. évi költségvetési törvény szerint Magyarország Kormánya számára nem fontosak a felsőoktatási hallgatók és nem érdekes, hogy milyen körülmények között töltik mindennapjaikat.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája több alkalommal is jelezte, hogy alacsonyak a felsőoktatási hallgatók ösztöndíjai, hiszen azok az elmúlt 10 évben nem emelkedtek semmit. Kutatással támasztotta a szervezet alá a hallgatók rossz helyzetét, majd javaslatokat dolgozott ki a rendszer átalakítására, hogy jobb, igazságosabb, hatékonyabb legyen az elosztási rendszer – a bíztató tárgyalások után azonban azt látjuk, hogy mégsem fontosak a felsőoktatási hallgatók a Kormány számára!

A felsőoktatáson belül minden szereplő üdvözölte az Országos Kollégiumfejlesztési Stratégiát, hiszen ez egy előremutató program, melynek létjogosultságát – a Stratégiában is hivatkozott – felméréseink is alátámasztják. Fontossága ellenére mégis az olvasható ki a költségvetésből, hogy a Kormány számára nem fontos, hogy a hallgatók hol élnek, milyen körülmények között töltik mindennapjaikat!

Májusban elindított országos hallgatói fórumsorozatunk, a #Jövőkép Program során is csak újabb megerősítést kaptunk abban, hogy ezeken a területeken minél előbbi előrelépések szükségesek, ugyanis eddig minden fórum során top témákként szerepeltek az ösztöndíjak és a kollégiumok fejlesztésének égető szükségessége.

A Jövőkép Program összegzését hamarosan nyilvánosságra hozzuk.

Eseménynaptár

December 2017
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Galéria

HOOK 70 es feher © Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája 2015
esu logo transparent ntp  NIT logó  dosz logo  otdt logo  MEFS logó  logo mik
mab logo   logo újnemzedék   MRK logo  FDSZ   FIVOSZ  fekosz logo   odt logo 

face twitter rss

Bejelentkezés Regisztráció

Bejelentkezés

You need to sign in to those awesome features
Amennyiben van már fiókod, jelentkezz be!
Emlékezz rám

Regisztráció

*A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Név (*)
E-mail cím (*)
E-mail cím újra (*)
Jelszó (*)
Jelszó újra (*)