Galéria

Gyakornoki program az Országgyűlés Hivatalában

2017. augusztus 15., kedd 14:31

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKE PÁLYÁZATOT HIRDET
egyetemi és főiskolai hallgatók részére
a 2017/2018-as tanévben

az alábbi programban való részvételre

PROGRAM

A program célja, hogy a résztvevők megismerjék az Országgyűlés hivatali szervezetét és működését, és közvetlen betekintést nyerjenek a törvényalkotási folyamat részleteibe.

A felvételt nyert hallgatók a program első részében egy előadás-sorozaton vesznek részt, amelyen részletesen megismerik az Országgyűlés, a bizottságok, a frakciók és az Országgyűlés Hivatalának munkáját. Vendégként részt vesznek a plenáris ülésen, a bizottsági üléseken, a bizottsági elnöki értekezleten és a Házbizottság ülésén. A program második felében látogatást tesznek — többek között — a Köztársasági Elnöki Hivatalban, az Állami Számvevőszéknél, az Alkotmánybíróságon, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában, a Miniszterelnökségen, valamint az Országgyűlés különböző szervezeti egységeiben gyakorlati feladatokat látnak el.

A programban 14 hallgató vesz részt 2017 októberétől 2018 márciusáig. A felvételt nyert hallgatók díjazásban részesülnek, amelynek összege

  • fővárosi felsőoktatási intézményben folytatott tanulmányok esetén havi (bruttó) 35 000 Ft,
  • vidéki felsőoktatási intézményben folytatott tanulmányok esetén havi (bruttó) 50 000 Ft.

A díjazás a programokból való igazolatlan hiányzás esetén arányosan csökkenthető. Decemberben és januárban a program szünetel, így ez az időszak sem kötelezettséggel, sem díjazással nem jár. A díjazás kifizetése két részletben, munkaszerződés alapján történik. A munkaszerződés megkötéséhez hatósági erkölcsi bizonyítvány szükséges.

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

1.           A pályázónak 2017 őszén teljes idős (nappali tagozatos) hallgatói jogviszonnyal kell rendelkeznie

  • biztonság- és védelempolitikai, rendészeti igazgatási, nemzetközi igazgatási, alkalmazott közgazdaságtan, gazdaságelemzés, közszolgálati, politológiai vagy nemzetközi tanulmányok alapképzési szakok valamelyikének legalább a 3., de legfeljebb a 4. félévében, vagy
  • nemzetközi tanulmányok, politikai szakértő, politikatudomány, közigazgatási, európai és nemzetközi igazgatási, biztonság- és védelempolitikai, nemzet­biztonsági, közgazdasági elemző, közgazdálkodási és közpolitikai vagy nemzet­közi gazdaság és gazdálkodás mesterképzési szakok valamelyikének legalább az 1., de legfeljebb a 2. félévében, vagy
  • jogász — egységes, osztatlan — szakon legalább az 5. és legfeljebb a 8. félévében.


2.           A jelentkezőnek havi 20 órás — elsősorban csütörtöki napokra tervezett —munkavégzést kell vállalnia az Országgyűlés Hivatalában.

3.           A hallgatói jogviszony fennállásának igazolása.

4.           A pályázat elbírálásának feltétele a két utolsó lezárt aktív félév 4,0o-est elért súlyozott tanulmányi átlaga. Ettől eltérni kizárólag az alkotmányjogi tanszék vezetőjének ez irányú kérelmére van lehetőség. A tanulmányi átlag igazolása minden esetben kötelező, amelyre a felsőoktatási intézmény tanulmányi osztálya által kiadott igazolás szolgál.

5.           Oktatói ajánlólevél csatolása.

6.           A pályázatnak tartalmaznia kell továbbá:

a pályázó rövid fényképes önéletrajzát, értesítési címét, telefonos és e-mail elérhetőségét,

egyoldalas bemutatkozó levelet arról, hogy miért jelentkezik a programra, miért érdekli a parlamenti munka, illetve annak meghatározott területe.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent A Házszabályon túl című előadás-sorozaton való rendszeres részvétel.

A pályázatot a következő címre kérjük küldeni: Dr. Bárány Tibor törvényhozási főigazgató-helyettes, Országgyűlés Hivatala, 1055 Budapest, Kossuth tér 1-3., Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A pályázatokat postai úton és elektronikusan is kérjük megküldeni!

Határidő: 2017. szeptember 6.

(A pályázattal kapcsolatban dr. Bősi Ferencnél, a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail­címen lehet érdeklődni.)

A PÁLYÁZATOK ELBÍRÁLÁSA

A pályázatokat az Országgyűlés elnöke által felkért szakemberekből álló bizottság értékeli, a pályázati feltételeknek megfelelő legjobb jelölteket személyes meghallgatásra behívja, majd ezt követően dönt a pályázat elnyeréséről.

A pályázatok elbírálásának eredményéről minden pályázó értesítést kap, és azt az Országgyűlés honlapján (www.parlament.hu) is közzétesszük.

Eseménynaptár

November 2017
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Galéria

HOOK 70 es feher © Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája 2015
esu logo transparent ntp  NIT logó  dosz logo  otdt logo  MEFS logó  logo mik
mab logo   logo újnemzedék   MRK logo  FDSZ   FIVOSZ  fekosz logo   odt logo 

face twitter rss

Bejelentkezés Regisztráció

Bejelentkezés

You need to sign in to those awesome features
Amennyiben van már fiókod, jelentkezz be!
Emlékezz rám

Regisztráció

*A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Név (*)
E-mail cím (*)
E-mail cím újra (*)
Jelszó (*)
Jelszó újra (*)