Galéria

Akcióterv készül a HÖOK Jövőkép Programjából

2017. augusztus 26., szombat 08:57

A HÖOK 2017. július 5-én adta át Palkovics László oktatásért felelős államtitkárnak a Jövőkép Programjában feltártak szakmai összefoglalóját. Ezt követően sor került az első körös felsőoktatási téma területi hivatalos egyeztetésekre: a hallgatói jóléti ügyektől az oktatói felelősségig minden fontos témában. Következő lépésként pedig a HÖOK vezetősége 2017. augusztus 22-én az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve a Miniszterelnökség képviselőivel tartott egyeztetést.

 

Az ágazatközi egyeztetésen Palkovics László oktatásért felelős államtitkár és Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár vezetésével, az ifjúságügyért, a nemzetpolitikáért, a sportért, valamint az egészségügyért felelős ágazat képviselői vitatták meg az anyagot.

A tárgyalás kiemelt ágazatközi ügyei voltak: a hallgatók életkörülménye, jóléte, a tehetséggondozás, az egyetemi sportlehetőségek és -infrastruktúra fejlesztési lehetőségeinek felülvizsgálata, az egészséges oktatási körülmények feltételeinek biztosítása, továbbá a külhoni hallgatók és intézmények helyzete.

„Bizakodó vagyok, hiszen a nyári tárgyalások során több megoldásban is vita bontakozott ki, de egyre inkább úgy látom, hogy mindenki elkötelezett a felmerülő kérdések konstruktív rendezésében.” – tette hozzá Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke.

A következő lépés a hallgatói javaslatok és a kormányzati tervek összhangjának vizsgálata, ezt követően az érintettek közös Akciótervet dolgoznak ki, amely az ősz folyamán készülhet el.

Eseménynaptár

November 2017
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Galéria

HOOK 70 es feher © Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája 2015
esu logo transparent ntp  NIT logó  dosz logo  otdt logo  MEFS logó  logo mik
mab logo   logo újnemzedék   MRK logo  FDSZ   FIVOSZ  fekosz logo   odt logo 

face twitter rss

Bejelentkezés Regisztráció

Bejelentkezés

You need to sign in to those awesome features
Amennyiben van már fiókod, jelentkezz be!
Emlékezz rám

Regisztráció

*A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Név (*)
E-mail cím (*)
E-mail cím újra (*)
Jelszó (*)
Jelszó újra (*)