Galéria

Felvettük a kapcsolatot az OH-val: működik a diákigazolvány-igénylő rendszer

2017. szeptember 07., csütörtök 17:52

A mai sajtóértesülések nyomán – mely szerint gond lehet a diákigazolványok gyártásával – a HÖOK megkezdte a probléma vizsgálatát.

Az Oktatási Hivatallal történt egyeztetésen kiderült, hogy a 2017 augusztusában bevezetett oktatási igazolványok intézményi adminisztrációs rendszerében (OKTIG-rendszer) a diákigazolvány-igénylés az átálláskor csak átmenetileg szünetelt, azonban az ideiglenes igazolások kinyomtatására szolgáló felület folyamatosan elérhető volt az intézmények számára. Az OH megerősítette, hogy időben tájékoztatta a közlekedési társaságokat, hogy több igazolás lesz forgalomban, szeptember 5. óta pedig folyamatosan zajlik a diákigazolvány-igénylés az intézményekben.

Az OH állásfoglalása szerint a diákigazolvány-igénylés működik, az utazási kedvezményeket is igénybe tudják venni az érintettek, így nem kerülhetnek hátrányba a köznevelésben és felsőoktatásban tanulók a korábbi leállás miatt.

A tájékoztatás szerint minden érintett hallgató problémamentesen tudja kezdeni a tanévet, ha mégis ennek ellenkezőjét tapasztalják, a Hallgatók Ügyvédje programunk keretében rendelkezésükre állunk jogi segítséggel a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Eseménynaptár

Január 2018
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Galéria

HOOK 70 es feher © Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája 2015
esu logo transparent ntp  NIT logó  dosz logo  otdt logo  MEFS logó  logo mik
mab logo   logo újnemzedék   MRK logo  FDSZ   FIVOSZ  fekosz logo   odt logo 

face twitter rss

Bejelentkezés Regisztráció

Bejelentkezés

You need to sign in to those awesome features
Amennyiben van már fiókod, jelentkezz be!
Emlékezz rám

Regisztráció

*A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Név (*)
E-mail cím (*)
E-mail cím újra (*)
Jelszó (*)
Jelszó újra (*)