Galéria

Sopronban ülésezett a V4+ Hallgatói Szövetség

2017. április 25., kedd 17:33

A V4+ Hallgatói Szövetség tagjai Lengyelország (PSRP), Csehország (SKRVS), Szlovákia (SRVS), Románia (ANOSR) és Magyarország (HÖOK) hallgatói szervezetei. A Szövetség évente kétszer, a European Students’ Union (ESU) közgyűlései előtt tart találkozót, hogy átbeszéljék az aktualitásokat, különösen a soron következő ESU Közgyűlés ügyeit, hogy együtt képviselhessék a közép-európai hallgatók érdekeit. Ez alkalommal a vendéglátó szervezet a HÖOK volt, és Sopront, valamint a Soproni Egyetemet választotta helyszínül.

Az ESU soron következő közgyűlése előtt fontos, hogy közös álláspontot alakítson ki a V4+ Hallgatói Szövetség, aki egy az ESU tagszervezetei között kialakult csoport. A közös történelmi és kulturális háttérnek köszönhetően könnyen össze tudják hangolni álláspontunkat és azt közösen képviselve nagyobb hanggal és eredménnyel tudjuk képviselni a hallgatói érdekeket.

Az ESU 72. Közgyűlésére 2017. május 4.-6. között kerül sor Máltán. Itt a tagsági kérdés rendezése, tagsági feltételek és előírások, valamint az európai felsőoktatás minőségbiztosítása mellett a fő napirendi pont a tisztújítás lesz. Az ESU elnöki pozíciójára egy érvényes pályázat érkezett, ezt a norvég Helge Schwitters nyújtotta be. A két alelnöki pozícióra három jelölt is van, viszont az ESU szabályai szerint – a nemi kvótát figyelembe véve – egy férfi és egy női alelnök kerülhet megválasztásra. A pozícióra a svéd Caroline Sundberg és a francia Tarek Mahraoui mellett pályázik – a V4+ Hallgatói Szövetség képviseletében – a lengyel Adam Gajek is. A fenti tisztségeken kívül a héttagú elnökséget is ezen a közgyűlésen választja a szervezet.

A találkozó – a közgyűlés pontjainak tanulmányozásán és megbeszélésén túl – remek lehetőséget biztosít az adott országok felsőoktatási aktualitásainak megvitatására és a házigazda ország, jelen esetben Magyarország megismerésére: városnéző és kulturális programok is helyet kaptak a háromnapos programban.   

Eseménynaptár

December 2017
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Galéria

HOOK 70 es feher © Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája 2015
esu logo transparent ntp  NIT logó  dosz logo  otdt logo  MEFS logó  logo mik
mab logo   logo újnemzedék   MRK logo  FDSZ   FIVOSZ  fekosz logo   odt logo 

face twitter rss

Bejelentkezés Regisztráció

Bejelentkezés

You need to sign in to those awesome features
Amennyiben van már fiókod, jelentkezz be!
Emlékezz rám

Regisztráció

*A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Név (*)
E-mail cím (*)
E-mail cím újra (*)
Jelszó (*)
Jelszó újra (*)