Galéria

HÖOK Közgyűlés, Pécs

2015. október 17., szombat 13:39

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája 2015. október 17-én Pécsen rendezte meg a soron következő rendes Közgyűlését. A napirendi pontok között szerepelt többek között a közéleti ösztöndíjakra vonatkozó ajánlás, a hallgatói szolgáltatásokkal, a hallgatók bevétel-, illetve kiadás szerkezetével kapcsolatos kutatás jelenlegi státuszának bemutatása; továbbá, Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke széleskörű tájékoztatást tartott a Közgyűlésen az őszi jogszabály-módosításokról is, különös figyelemmel hallgatókat érintő rendelkezésekre. Emellett szó esett egy új kortárssegítő program indításáról, a Tehetség Mentorprogramról; valamint a Közgyűlés végén tisztújításra is sor került, aminek következtében Molnár Zalán, leköszönő elnökségi tag helyére Simon Balázst választotta meg a Közgyűlés.

A Közgyűlés meghatározó témája volt a hallgatói képviselők jutalmazására szolgáló közéleti ösztöndíjak pályázati és elbírálási rendjének áttekintése és az egységes keretek meghatározása. A kialakult intézményi gyakorlatok felülvizsgálata azért is volt időszerű, mivel régóta érik – méltatlan – támadások a témával kapcsolatban a HÖOK-ot, amelyre reagálva egy ajánlás került kidolgozásra, amit az intézmények saját döntésük alapján beépíthetnek a szabályozásukba.

kozgyules 0024A HÖOK már az elmúlt évek során is szorgalmazta a hallgatói ösztöndíj rendszer felülvizsgálatát, ehhez szorosan kapcsolódva indította el az országos hallgatói szolgáltatásokról szóló, illetve a hallgatók bevétel, illetve kiadás szerkezetét vizsgáló kutatásokat. Utóbbi kutatás kifejezetten a hallgatók költségvetésének feltérképezésére irányul, annak érdekében, hogy a HÖOK képet kapjon a hallgatók alapvető létfenntartásához szükséges anyagi források mértékéről. A kutatás eredményeire támaszkodva, a HÖOK aktív szereplője kíván lenni egy egységes ösztöndíj-reform javaslat kidolgozásának. A HÖOK elnöke hozzátette, hogy „Egy olyan rendszerre van szükség, amely a megfelelő teljesítmény tükrében biztosítja az alapvető létszükségletek fedezéséhez szükséges forrást. A kutatás rámutat, hogy bár a hallgatók bevételeinek helyzete jelentősen nem változott az elmúlt években, ugyanakkor kitettebbek lettek a szülői támogatásnak és a munkából származó jövedelmeknek.”

 

Az esemény képgalériája itt érhető el.

Eseménynaptár

Február 2018
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

Galéria

HOOK 70 es feher © Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája 2015
esu logo transparent ntp  NIT logó  dosz logo  otdt logo  MEFS logó  logo mik
mab logo   logo újnemzedék   MRK logo  FDSZ   FIVOSZ  fekosz logo   odt logo 

face twitter rss

Bejelentkezés Regisztráció

Bejelentkezés

You need to sign in to those awesome features
Amennyiben van már fiókod, jelentkezz be!
Emlékezz rám

Regisztráció

*A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Név (*)
E-mail cím (*)
E-mail cím újra (*)
Jelszó (*)
Jelszó újra (*)