Galéria

Őszi vezetőképző (Keszthely, 2015)

2015. november 03., kedd 13:51

vezetpkepzo 2015osz logo 0006Idén, a szokásostól eltérő módon, Keszthelyen, a Hotel Helikonban kerül megrendezésre a soron következő Vezetőképző. Az előkészületek során a szervezők nagy hangsúlyt fektettek a tavaszi vezetőképző után begyűjtött visszajelzések, észrevételek, fejlesztési javaslatok beépítésére. Kitüntetett helyzetbe kerülnek az interaktivitásra épülő feladatok, a tréningek és a csapatmunkán alapuló workshopok.

Az alapozó szekció már tavasszal lényegesen átalakult, hatalmas sikert aratva, így ez a szekció csak kisebb változtatásokat igényelt. A mindennapi munkában felhasználható, gyakorlati tudnivalókat nem didaktikus módon, hanem saját élmény feldolgozásán keresztül kívánják a trénerek és előadók átadni.

A vezetői szekción több dolog is előtérbe kerül. A pénteki nap az ösztöndíjrendszerről fog szólni, majd a hallgatók pénzügyi és szociális helyzetéről szóló kutatás bemutatása után workshop indul az új rendszer alapelveinek lefektetésére. Szombaton a részvevők három tréningen vehetnek részt; szó lesz az időgazdálkodásról, a kommunikációs képességek erősítéséről, illetve a munkaterhelésről is.

vezetpkepzo 2015osz logo 0025Az ösztöndíj szekció teljes egészében az ösztöndíjreformra épül. A pénteki napon a részvevők az intézményi jó gyakorlatok és problémás területek összegyűjtése után, egy problématérkép felvázolásával próbálják meghatározni a kollektív megoldási javaslatokat és az új rendszer sarokpontjait. Szombaton a vezetői szekció eredményét beépítve fektetik le a HÖOK ösztöndíjjavaslatának alapjait. 

A külügyi szekció pénteki napján a résztvevők a magyar hallgatói ösztöndíj-lehetőségekről és az új Erasmus+ program előnyeiről és problémás területeiről tájékozódhatnak, melyben a Tempus Közalapítvány munkatársai is segítenek. A szombati napon a külföldi hallgatók kerülnek előtérbe. Szó lesz a problémáikról, érdekképviseletükről, valamint a Stipendium Hungaricum ösztöndíjról is.

A rendezvényszervezési szekcióban a hangsúly a gyakorlati tudáson lesz. Pénteken intézményi képviselők tartanak előadásokat az adott helyen működő rendezvényszervezési tendenciákról. Ezt követően egy problématérkép felvázolásával szedik össze a tagok a jó gyakorlatokat, majd állítanak össze egy ideális működési elvet. Szombaton a rendezvénymarketingen lesz a hangsúly, valamint a délután szerves részét képezi majd a gólyatábori feedback is.

vezetpkepzo 2015osz logo 0007A kommunikációs szekció pénteki napja a csapatszellem jegyében telik majd. Egy tréning keretein belül tapasztalhatják meg a jelentkezők a kommunikációs hálózat előnyeit, a nem megfelelő működésének hátrányait, valamint a csapatmunka fontosságát. A szombati nap délelőtti óráiban előadások lesznek, majd délután egy workshop keretein belül projektfeladatok megoldására használhatják a megszerzett tudást a résztvevők.

A tanulmányi szekció két napja során az elektronikus tanulmányi rendszerek és az Oktatói Munka Hallgatói Véleményezésének kérdéskörét szeretnénk körbejárni. Mindkét téma esetében számítunk az intézményekben előzetesen összegyűjtött kérdésekre, problémákra, melyeket közösen kiértékelve, javaslatok kidolgozására is sort kerítenénk.

Az esemény képgalériája itt érhető el. 

Eseménynaptár

December 2017
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Galéria

HOOK 70 es feher © Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája 2015
esu logo transparent ntp  NIT logó  dosz logo  otdt logo  MEFS logó  logo mik
mab logo   logo újnemzedék   MRK logo  FDSZ   FIVOSZ  fekosz logo   odt logo 

face twitter rss

Bejelentkezés Regisztráció

Bejelentkezés

You need to sign in to those awesome features
Amennyiben van már fiókod, jelentkezz be!
Emlékezz rám

Regisztráció

*A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Név (*)
E-mail cím (*)
E-mail cím újra (*)
Jelszó (*)
Jelszó újra (*)