Galéria

Étkezési lehetőségek a felsőoktatásban, 2015.

2015. november 20., péntek 12:43

A kutatást Németh Gergő, Hallgatói szolgáltatásokért felelős elnökségi koordinálta. A vizsgálat adatgyűjtési és elemzési része az idei év júniusában zajlott le.

A kapott eredmények rámutattak, hogy a felsőoktatási intézményekben az étkezési lehetőségek színvonala sok helyen nem megfelelő.  Sem a szolgáltatások minősége, sem azok árazása, sem az irányukba támasztott elvárások nem egységesek. Az egészséges, magyar termékek nem mindenütt kaphatók, ezzel összefüggésben az egyetemisták egészségfenntartó törekvései akadályozottak.vezetpkepzo 2015osz logo 0062

A helyzet az étel-ital automaták tekintetében hasonló, az a tendencia, hogy az intézményi üzemeltetés dönt az automaták minőségéről és mennyiségéről, a sokoldalú szolgáltatástelepítés nem megoldott.

A kutatás kitért a büfék, menzák elérhetőségére is, ez azt mutatja, hogy a büfék nyitva tartása igazodik a hallgatósághoz, a menzák nyitva tartása viszont nem mindenhol megfelelő.

A fentiek alapján a kutatás munkacsoportja több változtatási javaslatot fogalmazott meg. Egyrészt, kezdeményezik az egységes minőségbiztosítási rendszert, amely a jó minőségű, egészséges magyar termékek szélesebb körben való terjesztését szorgalmazza. Ennek érdekében kapcsolatot alakítanak ki a Funkcionális Élelmiszerlánc Terméktanácsadással. Ezek alapján a hazai termelők, vállalkozók előnyben részesítése is kezdetét veszi, – lehetőleg a közvetítők kizárásával – ami a szolgáltatások költséghatékonyságát és a jobb ár-érték arányok bevezetését serkenti.

Emellett egyre több helyen cél a diákmunkások beemelése a szolgáltatói rendszerbe, valamint egy olyan referenciahely kialakítása, amely összefogja és felügyeli a minőséget országszerte.

Eseménynaptár

December 2017
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Galéria

HOOK 70 es feher © Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája 2015
esu logo transparent ntp  NIT logó  dosz logo  otdt logo  MEFS logó  logo mik
mab logo   logo újnemzedék   MRK logo  FDSZ   FIVOSZ  fekosz logo   odt logo 

face twitter rss

Bejelentkezés Regisztráció

Bejelentkezés

You need to sign in to those awesome features
Amennyiben van már fiókod, jelentkezz be!
Emlékezz rám

Regisztráció

*A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Név (*)
E-mail cím (*)
E-mail cím újra (*)
Jelszó (*)
Jelszó újra (*)