Hol tartunk? Hová tartunk?

2021. február 11-én High-Tech Felsőoktatás – kérdések és víziók címmel online konferenciát rendez a HÖOK. A konferencián felszólalnak a hazai felsőoktatás digitalizációjával foglalkozó szakemberek és természetesen a hallgatók is.

A tavalyi évben kirobbant koronavírus-járvány hatalmas próbatétel elé állította – többek között – a magyar felsőoktatás világát is. A tavaszi félév során soha nem látott gyorsasággal kellett digitális formára átállniuk a felsőoktatási intézményeknek. A különböző, az eddigi
tanévektől merőben eltérő megoldások a mai napig velünk maradtak. A felsőoktatás digitalizációja azonban a koronavírus-járványtól függetlenül is régóta napirenden van a nemzetközi és hazai oktatáspolitikai, oktatásszervezési diskurzusban. A HÖOK szívügyének tartja a magyar felsőoktatás jobbítását, a korszerűsítését célzó szakmai intézkedéseket, ezért tartjuk fontosnak, hogy egy online konferencia keretében megszólaltassuk a felsőoktatás digitalizációjával foglalkozó szakemberek minél szélesebb körét.

 

A február 11-én 10 órai kezdettel megrendezésre kerülő online konferencián két fő kérdésre keressük a választ:

  • Mitől lesz High-Tech a magyar felsőoktatás?
  • Milyen eredményeket tudunk felmutatni és milyen célokat kell még elérni ahhoz, hogy világviszonylatban is korszerű, a „digitális bennszülött” generáció számra is vonzó felsőoktatásunk legyen?

 

A konferencia programjának összeállítása során arra törekedtünk, hogy a szakpolitikai aktoroktól kezdve, az akadémiai szakértőkön át, a felsőoktatás digitális átállásában segédkező hallgatókig minél többen megoszthassák vízióikat a High-Tech felsőoktatással kapcsolatban.

A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni 2021. február 10. 23:59 lehetséges az alábbi űrlapon:
https://forms.gle/hnaaeQFJmzPJoRA47

 

A konferencia programja:

10:00 – Megnyitó – Murai László, elnök HÖOK
10:20 – Felsőoktatási és tudományos támogatások a kutatói életpálya szakaszaiban – Dr. Szabó István, elnökhelyettes NKFIH
10: 40 – H mint High-Tech és Humán műveltség – Prof. Dr. Csépe Valéria, elnök MAB
11:10 – Digitális versenyképes magyar felsőoktatás – Dr. Gál András Levente, szakmai vezető DJP
11:30 - kávészünet
11:45 – A HÖOK Távoktatás-kutatás eredményei – Jancsó András, elnöki tanácsadó HÖOK
12:00 – Intézményirányítási megoldások a felsőoktatási innováció szolgálatában– Nagy Zoltán, üzletágvezető Századvég Gazdaságkutató Zrt.
12:45 - Kiberbiztonsági kihívások a digitális felsőoktatásban – Dr. Krasznay Csaba, intézetvezető NKE EJKK Kiberbiztonsági Kutatóintéze
13:00 – Ebédszünet
13:30 – Kerekasztalbeszélgetés: A digitális oktatás hallgatói szemmel – Molnár Janka (OKTONDI); Péter Petra, Mohay Domonkos (Tanár leszek hallgatói műhely); Murai László (HÖOK)
14:30 - Rendezvényzárás

 

Dallman Kristóf