Itt szerezheted meg a nyelvvizsgát online

Öt nyelvvvizsgaközpont kapta meg az akkreditációt az online formában, személyes érintkezés nélkül szervezhető nyelvvizsgáztatáshoz. Közreműködésükkel jelenleg hat nyelvből szerezhető általános nyelvvizsga bizonyítvány akár otthonról is.

A kényelmes és korszerű megoldást tavasszal veszélyhelyzeti intézkedésként kínálhatták a szolgáltatás nyújtására felkészült vizsgaközpontok, a támogató szabályozásnak köszönhetően az mostanra beépült általános gyakorlatukba.

Az őszi időszakban öt nyelvvizsgaközpont nyújtotta be akkreditációs kérelmét az Oktatási Hivatalhoz (OH), melyek közül valamennyi megkapta az engedélyt a kontaktus nélküli, online formában is szervezhető nyelvvizsga tartására.

 

Euroexam Vizsgaközpont

iTOLC Nyelvvizsgaközpont

ELTE Origó Nyelvi Centrum

Corvinus Nyelvvizsgaközpont

TIT Nyelvvizsgaközpont

 

Az előírt feltételeknek megfelelő központokban mostantól hat nyelvből (angol, francia, német, olasz, orosz és spanyol) szerezhető online módon általános nyelvvizsga bizonyítvány. Külgazdasági szaknyelvi vizsga a felsoroltakon kívül portugál nyelvből is tehető. A szolgáltatásnak köszönhetően minden érdeklődő az egészségügyi kockázatok növelése nélkül mérettetheti meg nyelvtudását a járvány második hulláma idején is. A távolból, akár otthonról vizsgázás lehetősége a veszélyhelyzet megszűnése után is elérhető marad. A fiatalok így az ország bármely részéből az utazás fáradalmait és költségét megspórolva juthatnak többletpontokhoz a felsőoktatási felvételi eljárásban.

 

 

Forrás részlet: kormany.hu