Másfélszer több adományt gyűjtöttek a hallgatók, mint tavaly

Országos felsőoktatási adománygyűjtés keretében 80 gyűjtőponton 7,5 tonnányi tartós élelmiszert – konzerv, tészta, liszt, cukor, olaj – gyűjtöttek a hátrányos helyzetű családoknak a hallgatók.

Több lett? Maradhat! című adománygyűjtést a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) Mentorprogramja szervezte 2018. március 1 és április 6. között. Országszerte 21 városban várták a hallgatók a felajánlásokat, amiket a Karitatív Tanács segítségével hátrányos helyzetű családokhoz juttattak el.

Kiss Edina, a Mentorprogram vezetője elmondta: „Az intézmények hallgatói önkormányzatai - a tavalyi évhez hasonlóan - idén is mindent megtettek az ügy sikeréért: ennek köszönhetően 7,5 tonna adományt gyűjtöttünk össze a rászorulóknak, ami másfélszerese a 2017-es jótékonysági akciónkban elért élelmiszer mennyiségének”.  

Az esemény koordinátorai számos helyen eseményekkel, flashmobokkal és jótékonysági süteményvásárral segítették az adománygyűjtés sikerességét. A jótékonysági akció nemcsak a fővárosi hallgatókat ösztönözte adakozásra, az egész országból körülbelül 45 személyautót töltöttek meg a hallgatók tartós élelmiszerekkel.

Az adományok elszállításában a Karitatív Tanács tagszervezetei vettek részt, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, a Katolikus Karitász, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Vöröskereszt, Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány.