Megjelent a HVG 2019-es felsőoktatási rangsora

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem vezeti a HVG 2019-es felsőoktatási rangsorát, de a karok listáján is az ELTE szerezte meg az első két helyet, a legjobb eredményt az intézmény bölcsészkara érte el.

Továbbra is az Eötvös Loránd Tudományegyetem áll a HVG felsőoktatási rangsorának élén, az intézmény az oktatói kiválóság alapján összeállított alrangsort is vezeti. Az ELTE-t a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem követi a listán, míg a negyedik helyen – holtversenyben – a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Semmelweis Egyetem végzett.

A hatodik helyen – szintén holtversenyben – a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem áll, a nyolcadik helyen a Pannon Egyetem, míg a kilencedik helyre a hallgatói kiválóság alapján összeállított alrangsort vezető Budapesti Corvinus Egyetemet, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet sorolták.

Az egyetemi-főiskolai karok rangsorát az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara vezeti, a második helyen az ELTE Természettudományi Kara, a harmadik helyen pedig a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara áll.

A további informciók az eduline.hu oldalon olvashatók.
Kép forrása: eduline.hu