Több mint 1000 Stipendiumos hallgató ismerte meg Magyarországot

A külföldről érkező hallgatóknak szervez kulturális programokat a Stipendium Hungaricum Mentorhálózat. Az ő segítségükkel, már több mint ezer hallgató ismerhette meg Magyarország tájait, értékeit.

A Stipendium Hungaricum Mentorhálózat a Stipendium Hungaricum ösztöndíjjal segíti a Magyarországra érkező külföldi hallgatók elhelyezkedését, kulturális beilleszkedését. Ehhez segítséget nyújt az shmentor.hu weboldal, ahol a vállalkozó kedvű hallgatók jelentkezhettek, ezzel bekerülve a rendszerbe. Novemberben, amikoris számos rendezvény lehetőség állt a hallgatók rendelkezésére közel 6000-en keresték fel a honlapot

Az 1200 mentoráltat 300 mentor kalauzolja kis hazánkban. Segítik nemcsak a beilleszkedésüket, hanem a kultúra megismerését is. Ezek a programok intézményi, regionális és országos szinten is megvalósulnak. Ha valaki esetleg kételkedne, hogy a szervezet milyen sokszínű programkínálattal bír, annak a teljesség igénye nélkül álljanak itt a novemberi kalandozásaik: látogatást tettek a Széchényi fürdőben, kirándultak a Hortobágyra, Lillafüredre, és Egerbe is. Gyárlátogatáson voltak a Zwack Unicumnál, és az ünnepek közeledtével nem csak a kivilágított a Budapestet, és annak adventi vásárait nézték meg, hanem a bécsit is. A novemberi hónapban még számos interkulturális intézményi program is helyet kapott a kínálatban.

A program 2019-re is tartogat újdonságokat a mentoráltaknak: a kulturális programok mellett tréningeket, képzéseket is terveznek a külföldi hallgatóknak, ezzel könnyítve kulturális integrációjukat.

 

K.