Sikeres volt a Stipendium Hungaricum Mentorhálózat bemutatása

10 felsőoktatási intézménybe látogatott el a tavaszi félévben Kaizinger Tamás Töhötöm, a Hallgatói Önkormányzat Országos Konferenciája (HÖOK) külügyi elnökségi tagja, aki a Stipendium Hungaricum Mentorhálózatot (SH Mentorhálózat) ismertette.

A találkozók során intézményi-, illetve HÖK- és ESN- (Erasmus Student Network) vezetőkkel egyeztetett Kaizinger. A látogatások közben is megfogalmazódott, hogy a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogrammal hazánkba érkező hallgatókkal aktívabban kell foglalkozni országos és intézményi szinten egyaránt, annak érdekében, hogy a beilleszkedésük zökkenőmentes legyen.

További célkitűzés, hogy Magyarország kulturális értékeit, társadalmi sokszínűségét megismerjék itt-tartózkodásuk alatt, valamint, hogy hazánk felsőoktatási- és nemzeti értékeit hazatérésük követően jó példaként tudják megosztani, közvetíteni.

Az SH Mentorhálózat a tervek szerint április végén hirdeti meg a mentorok tagfelvételét, országos szinten mintegy háromszáz segítő felvétele a cél. A mentorokat júniusban közös képzéssel készíti fel a hálózat vezetése a külföldi hallgatók fogadására, mentorálására.

A hálózat elindítását az EMMI-HÖOK Jövőkép megállapodás hozta életre, bővebben itt írtunk róla.