5 tipp hogyan maxold ki a Gólyatábort!

A Gólyatábor az egyik legfontosabb és legizgalmasabb része az első évednek az egyetemen. Ahhoz, hogy a legtöbbet hozd ki belőle, érdemes néhány tippet figyelembe venni:

 

 

  1. Legyél nyitott az új emberekkel: a Gólyatábor egy ideális lehetőség arra, hogy új emberekkel ismerkedj meg és örökre szóló barátságokat alakíts ki. Légy nyitott, ne félj beszélgetéseket kezdeményezni. 
  2. Kérdezz bátran! Az egyetemkezdés minden elsőévest új kihívások elé állít. Rengeteg kérdést, bizonytalanságot hoz magával ez az időszak. A gólyatábor egy tökéletes alkalom lehet arra is, hogy feltedd kérdéseid a felsőbb éves hallgatóknak, mentoraidnak. Merj kérdezni, mert mindenki volt egyszer gólya, és biztos lehetsz abban is hogy, mindenki pont annyira volt elveszve az információ rengetegben, mint Te!
  3. Játssz Te is! A gólyatáborokban rengeteg programot, játékot lehet kipróbálni. Vegyél részt bátran ezekben, mert így nemcsak szórakozni fogsz, hanem sok új dolgot is tanulhatsz. Természetesen semmi sem kötelező, csak azt próbáld ki a komfortos számodra!
  4. Figyelj magadra! Ez a pár nap megterhelő tud lenni a szervezetnek, ezért is fontos, hogy figyelj oda magadra! Igyál sok vizet, figyelj a higiéniára. 
  5. Csomagolj okosan! Írj magadnak össze egy pakolós listát, hogy véletlen se hagyd otthon semmi fontosat. Írd a listádra a törölközőt, papucsot, kulacsot, tisztálkodási szereket, gyógyszert (a gyógyszereket minden gólyatáborban szigorúan ellenőrzik, ezért csak dobozzal együtt vidd magaddal!), naptejet, szúnyogriasztót
  6. Nyugodtan mondj nemet! Semmi sem kötelező! Lépj ki a komfortzónádból, feszegesd határaid, de semmiképp ne csinálj olyat, ami nem szeretnél. 

A Gólyatábor egy fantasztikus lehetőség arra, hogy új embereket ismerj meg, felfedezd az egyetem világát, és megalapozd az egyetemi életedet. Használd ki a lehetőséget, hogy fejlődj és élvezd az első éves éveket!