Itt nem a tanulmányokkal csúsztak az egyetemisták!

2023 januárja végén szervezte meg Winterbreak nevű egyetemi sítáborát az EFOTT, melyen közel 600 egyetemista, köztük SZTE-s, NKE-s, BME-s, MATE-s, ELTE-s, és BGE-s hallgatók is részt vettek. Sokan egyből a vizsgáik után, de volt olyan is, aki frissen, a diplomaosztójáról érkezett a buszok indulásához.

A korábbi években Skiride néven ismert rendezvény idén új köntösben, új felállással és programokkal, Winterbreak néven robbant be a köztudatba. Az úticél a francia Alpok 1800 méteren található faluja, Les Orres volt, ahol 6 napon keresztül számos (akár síelésen kívüli) fakultatív programlehetőség közül választhatott minden résztvevő.


Ezek közül ráadásul számos ingyenes volt, mint például a hegyre futás, ahol 100 méteres távot kellett megtenni, 10%-os emelkedőn felfelé. Vagy a crazy race, ahol egy felfújt úszógumival kellett lecsúszni a hegyről. A legnagyobb népszerűségnek a MEFS Egyetemi SíDerby örvendett, ahol a versenyzők 1 kilométeres távon, két kategóriában, síléccel és snowboarddal mérhették össze gyorsaságukat, és az előző napok alatt összegyűjtött pályaismeretüket. Természetesen a bulik sem maradtak el. Délután minden síelőt hütte partyval vártunk, ahol a pályazárást követően techno, tech-house és DnB zenékkel zárhatták a csúszást. Az esti tematikus bulikban pedig olyan házibuli hangulatot hozott nekünk Flour, Pixa, Koósz Milán vagy éppen Lil Frakk, hogy azt a következő évi Winterbreakig biztosan nem felejtjük el.


A síelés tervezésének utolsó szakaszában a – főként BME-s hallgatók között népszerű – No Signal szervezői a Szerbia és Koszovó között fokozódó feszültség, valamint a két ország közötti határhoz közeli helyszín miatt lemondták a rendezvényt. Az utazásszervezők kárpótlásul felajánlották az érintetteknek az átjelentkezés lehetőségét a Winterbreak táborába, végül a No Signalosok közül sokan éltek is ezzel az alternatívával. Részben ennek köszönhetően is sikerült az előző évhez képest a résztvevők számát megdupláznia a téli fesztiválnak.


A rendezvény szervezésében a HÖOK elnökségének kiemelt feladata volt, hogy a tábort egy mai egyetemista igényeire formálják. A kint töltött idő alatt a 10 fős vezetőség tagjai közül napközben többen is lécet vettek lábukra, este pedig csapatépítő tréningeket és szervezettörténeti előadásokat hallgathattak, részben a dinamikus munkavégzés érdekében, részben azért, hogy a tagok tisztában legyenek a szervezet szellemi örökségével.

 

Ha érdekel a táborról készült összefoglalónk, akkor irány az @egyeteminsta a TikTok-on. 

 

Kazár Bence