MEFS Közgyűlés: Hallgatói díjazottak és új tagok az elnökségben

A Magyar Sport Házában tartotta meg a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) éves Közgyűlését.A MEFS vezetői mellett beszédet mondott Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, valamint Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora is.

A HÖOK képviseletében dr. Vámosi Péter elnökhelyettes vett részt az eseményen, aki átadta a MEFS Halassy Olivér Hallgatói Díjait. Beszédében a díjazottakat méltatva kiemelte a sport közösségteremtő és -formáló erejét, amely nagy szerepet játszhat az egyetemi-főiskolai identitások megerősítésében is. Ezen kívül beszélt a sport által elsajátítható erényekről, amelyek a hallgatói, majd később az akadémiai pályáfutás során is bárkinek hasznára válnak, valamint orvosként hangsúlyozta a rendszeres napi testmozgás egészségmegőrző szerepét is.

A Halassy Olivér Hallgatói Díjat azok hallgatók kaphatják, akik az egyetemi-főiskolai szabadidősportért kiemelkedően sokat tettek az elmúlt években. Idén a díjazottak között volt Bíró Balázs, az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói önkormányzatának vezetője, továbbá Fábán Gábor (BME), Lappints Regős (SZOESE) és Simon Péter (SZTE). Az egyetemi sport szervezésében kifejtett munkájáért pedig Gedényi Mihály Elnöki Elismerő Oklevélben részesült Bajusz Bernadett, a DE HÖK titkárságvezetője.

A  2018. április 19-i eseményen tájékoztatták a Közgyűlés és a sajtó résztvevőit az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) Végrehajtó Bizottság döntéséről, miszerint a 2024. évi Európai Egyetemi Játékok rendezési jogát Debrecen és Miskolc nyerte el. Kósa Lajos miniszter, a Pályázati Bizottság elnöke óriási sikernek értékelte az eredményt, amely nagy feladatot jelent a két rendező egyetem részére is.

A Közgyűlés megválasztotta a MEFS Elnökség hallgatói tagjait is, a HÖOK Választmány javaslatára Molnár Dániel (DE HÖK) és Nagy Dániel (HÖOK sportért felelős elnökségi tag) személyében.

 

 

Fotók: www.mozduljra.hu

Képgaléria és további részletek a Közgyűlésről az alábbi linken érhető el: https://mozduljra.hu/cikk/mefs_eves_kozgyulese_2018/