Bölcsészek a bölcsészekért

Továbbra is megbízható kezekben a bölcsészhallgatók érdekképviselete: a HÖOK Bölcsész Hallgatók Szövetsége új vezetésének megválasztásával folytatja magas színvonalú szakmai munkáját, bebizonyítva, hogy érdemes bölcsésznek lenni, és a bölcsész hallgatók jövőjéért dolgozni.

„Számomra a következő egy év arról fog szólni, hogy láthatóvá tegyük azt, hogy bölcsésznek lenni érdemes és hasznos a 21. században is”- fogalmazott a HÖOK BHSZ új ügyvivőjének megválasztott Glázer Bálint. A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Hallgatói Önkormányzat elnöke szerint a BHSZ a sokszínűségben rejlő egységet képviseli.

Jancsó Dorka, a BHSZ új titkára úgy gondolja, a korábbi vezetők kivívták, hogy meghallják a hangjukat, ezért a legfőbb feladatuk nekik is az lesz, hogy hallassák is azt és együtt álljanak ki a bölcsészhallgatók jelenéért és jövőjéért. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke szerint a BHSZ legnagyobb erőssége, sikerének kulcsa a közösségben rejlik, azokban a bölcsészhallgatókban, akik évek óta egymással-egymásért dolgoznak.

A HÖOK legrégebben működő szakmai szövetsége korábbi eredményei között olyan sikereket tartunk számon, mint a Klebelsberg ösztöndíj tanító szakos hallgatókra való kiterjesztése, valamint a gyakorlati év tanári életpályamodellbe való beleszámítása, ezért a leköszönő vezetőség munkájáért köszönettel tartozunk.

Az új vezetésnek kitartást és újabb sikerekben gazdag érdekképviseleti tevékenységet kívánunk!

 

Szöveg: Fecser Zsuzsanna