HÖOK Szabadegyetem 2024

Múlt hétvégén szerveztük meg a 2024-es HÖOK Szabadegyetemet, ahol a szakmai programok mellett fontos szerepet kapott a csapatépítés, és az egyetemek közötti kapcsolatépítés. 

Pénteken küldöttgyűlésre került sor, ahol többek között szó esett a képzési portfólióról, az országos hallgatói szűrőprogram beszámolójáról, valamint a 2024-es EFOTT fesztiválról. A hétvége egyik meghatározó eseménye a közéleti kerekasztal-beszélgetés volt, ahol Eszterhai Marcell, a HÖOK elnöke és 3 volt hallgatói érdekképviselő beszélgettek a múlt és a jelen megpróbáltatásairól. Az ő történeteik és tapasztalataik révén a jelenlegi hallgatók sok hasznos tanácsot és iránymutatást kaphattak, amelyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a jövőben még hatékonyabban tudják képviselni társaik érdekeit.

Szombaton a csapatépítésé volt a főszerep. Már hagyománnyá vált, hogy ezen a napon Badacsonyban egy egész napos bortúrán vesznek részt a HÖK-ösök, ami nem csupán szórakoztató program, hanem kulcsfontosságú szerepet játszik a csapat kohéziójának erősítésében is. Az ilyen közös élmények és tevékenységek révén a különböző intézmények hallgatói önkormányzatai közelebb kerülnek egymáshoz, ami elősegíti a HÖOK intézményei közötti együttműködés hatékonyságát, és hozzájárul ahhoz, hogy a résztvevők jobban megértsék egymás munkáját és kihívásait, ami hosszú távon erősebb és összetartóbb szervezetet eredményez. 

A HÖOK Szabadegyetem nemcsak szakmai programokat kínált a résztvevőknek, hanem olyan közösségi élményeket is, amelyek alapvető fontosságúak a jövőbeni sikeres közös munkához és az egyetemi hallgatói élet minőségének javításához.