QuizMania 2024 döntő

A 2024-es tavaszi félévben elindult az első olyan QuizMania kvíz-sorozat, ahol nem csak budapesti, hanem a vidéki egyetemek csapatai számára is voltak fordulók. A fordulók csúcspontja egy budapesti döntő volt májusban, ahol az egyetemek legjobb csapatai versengtek a végső győzelemért.

A döntőn 5 egyetem csapata képviseltette magát: BME, BGE, MATE, PE és PTE. A versenyzőknek három témában kellett helytállniuk: Guiness rekordok, törvények és szokatlan sportágak. A Guiness rekordok témakörében a csapatoknak különleges és meglepő rekordokról kellett tudniuk, míg a törvények kategóriában különböző jogi kérdésekkel és szabályokkal kapcsolatos feladatokat kellett megoldaniuk. A szokatlan sportágak témája pedig érdekes és kevéssé ismert sportokkal ismertette meg a résztvevőket. A budapesti döntő különleges jelentőséggel bírt, hiszen itt dőlt el, melyik egyetem csapata lesz az ország legjobbja. 

A QuizMania szervezői számára a cél nem csupán a versengés szórakoztató formája, hanem az edukáció és az élmény ötvözése is. Ezáltal nem csupán szórakoztató programot kínálnak, hanem lehetőséget biztosítanak az értékes tanulásra és közösségépítésre is. Az események nemcsak szórakoztatnak, hanem fejlesztik is a résztvevők tudását és készségeit.

A kvízest hangsúlyozza az egyetemi közösségek közötti kapcsolatok kiépítésének fontosságát. Az események kiváló lehetőséget biztosítanak a résztvevők számára, hogy új embereket ismerjenek meg, barátságokat alakítsanak ki, és bővítsék kapcsolati hálójukat az egyetemi évek során. Így a QuizMania több mint egy egyszerű vetélkedő: egy olyan eseménysorozat, amely gazdagítja az egyetemi életet és elősegíti a közösségek összekovácsolódását.