Díjak, beszámolók és új tiszteletbeli tag

A Nyári Szabadegyetem keretein belül tartotta meg a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) soron következő, rendes közgyűlését.

A házigazda intézmény szerepét a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetem töltötte be, a helyszín pedig a BME balatonlellei ifjúsági tábora volt június utolsó hétvégéjén.

A közgyűlés pontjai között szerepelt a JOGpontok jogsegélyhálózat és a HÖOK közti együttműködési megállapodás aláírása, mely a diákokat érintő munkaügyi problémák orvoslását és jogsegélyszolgálat biztosítását is magában foglalja.


Gulyás Tibor HÖOK-elnök és dr Szabó Imre Szilárd, a MOSZ titkárságvezetője írja alá a megállapodást

Új tiszteletbeli tagot is választott a közgyűlés, így az Újvidéki Egyetem - Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Hallgatói Önkormányzata (MTTK HÖK) a Külhoni Régió tagja lett.
Az ide vonatkozó Szervezeti és Működési Szabályzat alapján a csatlakozó szervezet felvételéről a HÖOK Közgyűlése dönt.  A határontúli, egyben tiszteletbeli tagok önálló régióvá is váltak a közelmúltban.

Az elnökségi tagok beszámolóját és elfogadását követően a Jövőkép program előrehaladásáról és a Helló Meló diákmunka-program részleteiről, valamint Gulyás Tibor HÖOK-elnők elnöki pályázatának megvalósulásáról is hallottak a jelenlévők.

Két díjat is alapított a HÖOK, az elismeréseket Gulyás Tibor adta át. Az Év projektvezetője Kiss Edina, a HÖOK mentorprogram programvezetője lett, míg a Hétköznapi hősök ‘18 díját Talabér-Kurucz Edit, a HÖOK gazdasági referense kapta. Gratulálunk! :)