HÖOK Stipendium Hungaricum  Mentorhálózat: 3000 hallgatóból 3000 mentorált

Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkár köszöntötte a Mentorhálózat gálaünnepségén megjelent több mint  800 ösztöndíjas diákot és mentorjaikat, valamint a partnerországok nagyköveteit. A Külgazdasági és Külügyminisztérium Stipendium Hungaricum programért felelős államtitkára gratulált ahhoz, hogy  a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának mindössze 1 év alatt sikerült elérnie, hogy valamennyi,  a programban részt vevő egyetem SH ösztöndíjas első éves hallgatója mentoráltként jelentke&

A kortárssegítő program célja, hogy a több, mint 3000 hazánkba érkező külföldi hallgató beilleszkedését segítse, és hazánkban töltött első évét tartalommal töltse meg.  A mentoráltak életét 363 hallgató segítette mentorként: még Magyarországra érkezésüket megelőzően felvették velük a kapcsolatot, a szálláskeresésben és az adminisztratív ügyeik intézésében segítséget nyújtottak számukra; kiutat találva az egyetemi bürokrácia útvesztőjében. A mentorhálózat emellett több mint 100 kulturális és turisztikai rendezvényt is szerveztett a mentoráltaknak, hogy bejárva az egész országot megismerhessék a magyar kultúrát, értékeket, hagyományokat.

A Mentorhálózat második évének lezárásaként a HÖOK felsőoktatási tehetségkutatót és gálavacsorát is szervezett a Stipendium Hungaricum ösztöndíjasok számára. A tehetségkutatón magyar és külföldi hallgatók mérték össze tehetségüket a zsűri előtt, mely az idei évben tagjai között tudta Singh Vikit, Pixát, Kállay-Saunders Andrást, valamint Busa Istvánt.