HÖOK Vezetőképző közel 300 hallgatóval

Csütörtökön elindult a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája tavaszi vezetőképző hétvégéje, amit idén 2018. 04. 12-15. között tartanak Siófokon. A HÖOK évente két alkalommal rendezi meg a már hagyományos Vezetőképző hétvégéit, melynek célja, hogy a résztvevők felkészültebben és eredményesebben láthassák el feladataikat az egész országban.

A Vezetőképző programját 2017 tavaszán, a korábbi visszajelzések alapján bevezetett új struktúra szerint alakította ki a HÖOK, két külön tematikus napra bontva hétvégét: az első napon olyan 15 személyes készségfejlesztő tréning közül választhatnak a résztvevők, amelyek az érdekképviselet bármely területén hasznosíthatóak lehetnek.

A második nap folyamán a résztvevők azok közül a 12 képzés közül választhatnak, amelyek a képviseleti feladatok egy-egy konkrét területét fedik le. Így önálló képzés foglalkozik például a hallgatói juttatásokkal, az oktatási-tanulmányi érdekképviselettel, a kommunikációval, vagy pl. a gazdasági ügyekkel.

A Vezetőképzőn a részvétel ezek mellett lehetőséget biztosít a hallgatói képviselőknek a találkozására és megismerkedésre, tapasztalatcseréjére, valamint a különböző intézmények gyakorlatainak megismerésére is.

A már szinte nyáriasba forduló, április közepi hétvégén közel 300 fő vesz részt az ország számos felsőoktatási intézményéből, akik az egész napos foglalkozások és az interaktív programok után sok új ismerettel és megszerzett tudással távoznak vasárnap délelőtt a Balaton Hotelből.