Megújult játékok és megszépült kerítés

Önkéntes akciót szervezett a HÖOK vezetősége, az EFOTT stábja és felsőoktatási hallgatók Velencén és Gárdonyban.

A Velencei-tó és Velence városa negyedik éve ad otthont az EFOTT-nak és ezzel a felsőoktatási hallgatóknak július első heteiben. A HÖOK úgy érezte, hogy a szervezetnek is adnia kell valamit a térségnek a vendégszeretetért.

 

Ennek érdekében vette fel a HÖOK a kapcsolatot a Vektor Közösségi Ponttal, akik segítettek azonosítani azokat a területeket, ahol az önkéntes akcióval hasznos segítséget tud adni a helyi közösségnek. Ezek alapján a gárdonyi Posta utcai Óvodában külső játékok felújítását, a Fejér Megyei Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthonban pedig kerítésfestési munkálatokat végeztek az önkéntesek, akik közel 40-en voltak.

 

Sikerként lehet elkönyvelni, hogy ez az összefogás és tenni akarás a felsőoktatási hallgatók körében népszerű volt, és - dacára a nyári szünetnek – az önkéntes helyek nagyon gyorsan beteltek Szép számmal érkeztek az ELTE-ről, az idei házigazda intézményről, és az NKE-ről is hallgatók.

Öröm, hogy olyan helyen lehetünk, ahol a segítségen túl minket mint – talán már kijelenthető – állandó vendégeket is szívesen fogadnak a helyiek.” – mondta el Gulyás Tibor HÖOK-elnök a kapcsolódó sajtótájékoztatón. Hozzátette, párhuzamosan elkezdődött az egyeztetés a tankerülettel is egy nagyobb szabású együttműködés előkészítésére.

 

Az önkéntes akció egyeztetései közben több területet is sikerült azonosítani, ahol együttműködésben tenni tudunk a térség fejlődéséért.

Ilyen területek:

- közös szerepvállalás a középiskolások pályaorientációjában;

- a diplomás pályakövetésben való együttműködés;

- a pedagógusképzés helyzetének közös vizsgálata;

- felsőoktatási önkéntesség közös szervezése a térségben.

 

Még egyszer szeretnénk megköszönni azt a nyitottságot és vendégszeretet, amit évről-évre tapasztalunk a Velencei-tó környéki településeken, és ezzel a hosszabb távú együttműködéssel is szeretnénk hozzájárulni ahhoz a közös sikerhez, aminek fokmérője lehet, hogy a fesztivál mellett az idelátogató hallgatók is igazi otthont találjanak ezen a gyönyörű vidéken.” – zárta gondolatait Gulyás.