Reflektorfényben a tehetségek - avagy a 2022-es Mentorfactor

Megtöltöttük zenével és tehetségekkel Pécs színpadát a Mentorfactor keretein belül, ahol magyar és külföldi egyetemisták csillogtatták meg a bennük rejlő varázst idén is.

2022. március 26-án az egyénileg és csapatban is továbbjutott előadók mutatták meg ének-, tánc-, akár bűvésztudásukat a szakmai zsűri előtt, melyek között megbújt Janicsák Veca, Király Linda és Csorba Lóránt (Lóci játszik).

A HÖOK Mentorprogram és a Stipendium Hungaricum Mentorhálózat (SH) harmadik alkalommal megrendezett egyedülálló rendezvényén több, mint 350 résztvevő szurkolt az előadóknak, akik az ország több különböző városából utaztak el Pécsre a Mentorfactor miatt. Az előzetes válogatást követően 10 versenyzőt juttatott tovább a szakmai zsűri, akik ezután élőben is megmutathatták tudásukat. Az előadásnak óriási tétje volt! Az első helyezett EFOTT színpadi fellépést nyerhetett, mellyel nem más, mint Achref Mekni büszkélkedhet BME-s tanulóként. A második helyezett a Pécsi Tudományegyetem hallgatója: Hettie, a dobogó harmadik fokán pedig Arina Turgunbekova áll a PPKE-t képviselve, akik tárgynyereményben részesültek és EFOTT bérletet kaptak. 

A zsűrinek nem volt egyszerű dolga a győztesek kiválasztásakor! A sok jó tehetséges fiatal közül nem tudták a top 3-at kiválasztani, így az ELTE hallgatóját, Laczkó Evelin Vivient különdíjban részesítették. A nyeremény részleteit homály fedi, de annyit megsúghatunk, hogy egy budapesti fellépés is lebeghet a levegőben. 

Aki szeretné élőben is hallani a győztest, a 2022-es EFOTT egyik színpadán megteheti! A38 hajó, TRIP hajó, Pécs városa az EXPO Centerrel… Jövőre vajon hol találkozunk Veletek?

 

Aftermovie:

 

 

 

Zsolnai Dorottya