Kollégiumfejlesztés és #Jövőkép program idehaza és Szlovákiában

A Tavaszi Vezetőképző vendége volt Lovász Bálint, a szlovákiai országos hallgatói érdekképviselet, az SRVS elnöke. A szlovák partnerszervezet vezetője Gulyás Tibor HÖOK-elnökkel európai- és regionális ügyekben egyeztetett Siófokon.

Lovász Bálint elsődlegesen azért érkezett az április közepi hétvégére, hogy jó gyakorlatokat gyűjtsön az SRVS tevékenységének fejlesztéséhéz, ennek érdekében a vezetői képzés munkáját nézte meg szombaton. Lovász elmondta, hogy a szlovák érdekképviselet számára a V4+ regionális hallgatói szervezeten belüli közös munkán túl a HÖOK-kal a közvetlen együttműködés is stratégiai kérdés, ezért bízik benne, hogy nem utoljára jár magyarországi rendezvényen.

A megbeszélésen a felek megosztották egymással a közelmúlt fejleményeit, és az ezekkel kapcsolatos tapasztalatokat is.
Az elmúlt egy évben mindkét szervezet jelentős eredményeket ért el az érdekképviselet terén: míg az SRVS-nek köszönhetően 50 millió eurót különítettek el kollégiumi felújításra Szlovákiában, addig a HÖOK #Jövőkép program eredményeként Magyarországon 2018 szeptemberétől 40%-kal emelkednek a szociális ösztöndíjak, csökkentek a központi felvételi ponthatárok, valamint párhuzamosan folytatódik az Országos Kollégiumfejlesztési Stratégia végrehajtása és a 8000 fős Budapest Diákváros fejlesztés előkészítése is.