5 sorozat, ami garantáltan jobb kedvre derít

Amikor körülöttem minden borús és szürke, akkor szeretek elmenekülni egy kicsit a világ elől. Az ilyen napokon jól esik, ha bevackolom magam, és egy forró csoki mellett bekapcsolom a kedvenc vígjáték sorozataimat. Ezeket hoztam most el: a sorozatokat, amik mindig jobb kedvre derítik az embert egy borongós, szomorú hétköznapon.

Psych (Psych – Dilis detektívek)
A 2006-os Psych tökéletes választás annak, aki szereti a krimiket, de közben nevetne is egy jót. A főszereplő Shawn Spencer (James Roday) és legjobb barátja Burton „Gus” Guster (Dulé Hill), akik rendőri bűnügyeket oldanak meg, Shawn különleges képességeivel. Természetesen nem kell semmilyen természetfelettire gondolni, a férfi csak szuper megfigyelő. Emellett lenyűgöző nyomozási tehetségével elhiteti az emberekkel, hogy ő egy látnok. Gus persze mindenben segít neki, ugyanakkor sokszor neki kell Shawn után „takarítania”. A sorozat a két barát mindennapjait mutatja be, akik folyamatosan belebonyolódnak a bűnügyekbe.

1

 

The Mick (Mick kell a gyereknek!)
A két évados vígjátéksorozatban Mick (Kaitlin Olson) a főszereplő, aki egy zűrös és kicsapongó életmódot folytató nő. Mick meglátogatja jómódú testvérét, mert pénzt akar kérni tőle, azonban nővérét a szeme láttára verik bilincsbe, adócsalás miatt. A nő egyedül marad a házvezetőnővel és a három gyerekkel. Mick úgy gondolja, ez egy remek lehetőség arra, hogy egy fényűző életet éljen, de három gyerekkel eleinte hullámzó a kapcsolata. Miután kiderül, hogy testvére külföldre szökött, még több időt kell velük töltenie. A viszonyuk hol jobb, hol rosszabb, de az biztos, hogy kalandos. A nő kihúzza az úri életből a gyerekeket és megmutatja nekik, hogy nem gond, ha játék közben összepiszkolják a ruhájukat. Mindeközben megtanítja őket gyereknek lenni. 

2


The Last Man On Earth (Az utolsó ember a Földön)
Az utolsó ember a Földön Phil Miller (Will Forte). Egy ilyen helyzetben az ember mit is tudna tenni? Hát elindul további túlélők után kutatni. Phil azonban nem egy aggódó típus, inkább megpróbálja élvezni az egyedüllét minden előnyét. Elkezdi bejárni egész Amerikát, a Fehér Házban él, medencék mellett sütkérezik és élvezi a napot. A sorozat nagyon jól operál a humorral és a valóság problémáival: egészségügy hiánya, víz- és áramhálózatok teljes összeomlása. Phil egy percre sem esik kétségbe és folytatja a kis utazásait, mígnem mégiscsak találkozik másokkal. A történet itt kezdődik igazán, mikor a kissé idegesítő Carol (Kristen Schaal) célként tűzi ki a Föld benépesítését. Annak ellenére, hogy egymás agyára mennek az utazások során, tökéletes párost alkotnak. 

3

 

Brooklyn Nine-Nine (Brooklyn 99 – Nemszázas körzet)
A cím talán sokat elárul. A 2013-as sorozat Brooklynban játszódik egy rendőrkapitányságon, ahol egy nyomozócsapat új kapitányt kap, Ray Holt (Andre Braugher) személyében. A közös munka nem zökkenőmentes, ugyanis a csapat összetétele meglehetősen színes. Holt kapitány egy rendkívül szabálykövető, komoly és következetes férfi, aki a csapatától is ezt a modort várja el. A nyomozók közt azonban akad olyan karakter, aki, habár a munkáját maximálisan végzi, viselkedése meglehetősen szeszélyes és gyerekes. A sorozat ennek a nem hétköznapi csapatnak a nem hétköznapi munkáját mutatja be. A krimi szálon kívül a Brooklyn-99 inkább a kapcsolatokról szól. A karakterek személyisége ugyanis nagyon eltérő egymástól, ezek a különbözőségek pedig eszméletlen vicces szituációkat tudnak szülni.

4

 

The Big Bang Theory (Agymenők)
Egy örök klasszikust nem hagyhatok ki a listáról. A történet egy baráti társaságról szól és az ő mindennapjaikról. A középpontban négy tudós áll: Sheldon (Jim Parsons), Leonard (Johnny Galecki), Rajesh (Kunal Nayyar) és Howard (Simon Helberg). A Star Wars rajongók a szabadidejük nagy részét azzal töltik, hogy otthon videójátékoznak. Ha mégis kiteszik a lábukat a lakásból szabadidejükben, az csakis a képregényboltba vezethet, vagy a Comic Conra. Egy nap azonban Sheldon és Leonard megismerkedik a szomszédba költözködő Penny-vel (Kaley Cuoco). A tudósok élete teljes fordulatot vesz a lány érkeztével. Szerelmek alakulnak, új barátságok kötődnek, és teljesen hétköznapi és mindenkit érintő bonyodalmakba keverednek, amelyeken a néző hatalmasakat tud nevetni.

5

 

Németh Anna

 

Ha úgy érzed segítségre vagy szükséged, vagy egyszerűen csak kiírnád magadból a dolgokat, ne habozz, írj nekünk a Nyisd meg! aloldalra!

 

Gifek forrása: giphy.com