5 zene, ami a lejátszási listámon örökre helyet bérelt magának

Lehet Te is ismered. Lehet, hogy a Te zene-streamelő szolgáltatód fiókjában is meglapul egy-két dal, amit akkor hívsz elő, ha kell egy kis dallamos támogatás. Íme az én ütemekbe foglalt lelkisegélyem: 

Billie Eilish - everything i wanted (2019) 

Van valami különösen megnyugtató ebben a dalban. Biztos előtted is ott van a kép, amikor történik valami, és hirtelen eszedbe jut, hogy ha most egy filmben lennél, akkor az ominózus, elmélkedős pillanatban éppen melyik szám szólna… Az én életem filmjében ennek a dalnak az alapja már sokszor felcsendült, gondolatban. Hallgasd meg és figyelj az utolsó részre, majd tedd fel magadnak a kérdéseket! De válaszold is meg! Talán segít a lelked állapotán.


Margaret Island - Ha elvesznél (2021)

„Ha elvesznél, nézz mindig az ég felé
Így nem felejted el az első lépést”

Lehetne ez a dal egy jó baráti tanács is, mely Lábas Viki hangján csendül fel. Sokszor hisszük azt, hogy a rossz dolgoknak, élethelyzeteknek sosem lesz vége. Vizualizáljuk és állandónak hisszük a negatív eseményeket.  Félünk, hogy elveszítjük azt a személyt, munkát, élethelyzetet vagy saját magunkat. Néha igen is kell, hogy kicsit elveszítsük magunkat, és ne a földet nézzük, hanem az eget. A felhőkön is átsüt egyszer a nap! Addig pedig engedjünk meg magunknak minden eltévedést! 


Pharrell Williams - Happy (2013)

A vonzás törvényéről biztos hallottál már... Ilyenkor festesz egy képet magadban, hogy milyen életet szeretnél a jövőben, persze ezt jelen időben fogalmazod meg. Na, miért ne lehetne, ugyanezt megtenni abban a bizonyos mélypontban? Miért ne mondhatnád magadban, hogy boldog vagyok, miért ne lehetne egy vidám és lendületes aláfestése a mantrádnak? Szerintem, ha alkalmazod, biztosan jobb kedved lesz, és még a boldogságot is bevonzod. Csak ne akard görcsösen!


Halott Pénz - Szívedből minden kell (2021)

Te megfogalmaztad már, hogy mit nem akarsz? Mi az, amin változtathatnál az életedben? Bele adtál mindent, hogy elkerüld azt a bizonyos szituációt? Fél emberként vagy/voltál egy-egy élethelyzetben? A szíved csak félig ég a kapcsolatodban, a munkádban? 

Minden embernek vannak problémái, hidd el. Munka, család, barátok, párkapcsolat… sorolhatnám. Nem kell félig élned. Légy jelen! Tudatosítsd a nehéz helyzetet, hozd meg a döntést, dolgozz az érzéseiden. Légy boldog, nézz szembe magaddal, a vágyaiddal. Hiszen AZ IGAZI NYERTES AZ LESZ MAJD, AKI LEGYŐZI VÉGÜL ÖNMAGÁT.

 

Sia - Never give up (2014)

Biztos vagyok benne, hogy te is megtalálod a „szakadékból” kifelé vezető utat.  Egyet tarts szem előtt: soha ne add fel! Mindig jön valami jó, pozitív dolog. A problémákat megtestesítő démonok, tovább állnak majd. Csak higgy magadban! Ruházd fel a hibáidat, szeretgesd őket, így könnyebb lesz a macskaköves utcáidon járnod. 


Kérhetek valamit? Hallgasd meg ezt az 5 számot figyelmesen. Koncentrálj a ritmusra, a szövegre. Figyeld meg az érzést, miközben hallgatod a fent említett előadókat.  Elmélkedj rajta, ha tetszett akkor pedig mentsd le. Ja, és sose add fel! 


Jánosik Zsuzsanna