5 zenével a rossz kedv ellen

Az előttem zenét ajánló Kinga, azt írta, hogy ő szomorú zenéket szeret hallgatni, ha maga alatt van. Én ezzel szemben jobban szeretem felpörgetni magam. Ezért olyan klasszikusokat, és talán csak rádióban hallott darabokat hoztam, ami garantáltan kiránt Benneteket is a szomorúságból!

A szüleim szerint már csecsemő koromban is a zene volt az, ami végérvényesen megnyugtatott. Amire akkor is figyeltem, amikor torkom szakadtából, már-már elvörösödve bőgtem. Amikor jött a fogam, fejhallgatóval a fülemen léteztem, és az óriási bakelit lejátszó/ kazettás magnó volt a legjobb barátom. 

Mert ha zenét hallottam, nem sírtam. Ha zenét hallgattam, megnyugodtam. Ha zenét hallgattam, jobban lettem. 

Ez azóta sem változott.

Ritka az, amikor azért hallgatok meg egy zenét, mert sírni akarok. de mostmár tudjuk, hogy ha sírni kell, akkor sírni kell, hagyni kell átfolyni rajtunk, az őt kísérő érzelmekkel együtt, és egyszerűen engedni, hogy a könnyeink megtisztítsanak.

Megtisztítsák a fejünket a kétségbeesett gondolatoktól, segítsenek, hogy levezethessük a stresszt, és elérjük a megkönnyebbülés állapotát!

Ha te is az ilyen emberek csoportját erősíted, akkor engedd meg, hogy ajánljak neked 5 olyan zenét, ami seperc alatt újra feltölt, és ami visszahozza a jó kedvedet!

 

Elton John - I'm still standing

Az örök klasszikust úgy egy éve, a HÖOK irodában kaptuk fel újra, és akkor építettem bele a csoda listámba. A dallama mellett, a szöveg is annyira passzol ahhoz az érzéshez, amikor kétségbeesettnek érzed magad, hogy talán ez lehet a jolly joker azokra az időkre, amikor magad alatt vagy. 

 

Stevei Wonder - Faith

Ez a dal eredetileg egy duett, méghozzá Ariana Grande-val, és a Sing!, vagyis Énekelj! című animációs meséből való. 

Annyira jó a hangulata, hogy az ember egyszerűen nem tudja megállni, hogy járjon a lába erre a zenére! 

És hát gondolom felesleges ecsetelnem, hogy Wonder hangja mennyire passzol Grande-éhoz. *masterpiece*

 

Tori Kelly - Don't you worry bout the thing

Ez a dal is az előbb emlegetett animációs filmből való, és hasonlóan pozitív közérzetet biztosít. Ez az a dal, amit a szövege miatt hallgatok: mindig emlékeztet, hogy kár aggódni a dolgok miatt! 
Hogy egy örök klasszikust idézzek: 

Úgy, még nem volt, hogy ne lett volna sehogy sem!

 

Gipsy Kings - Bamboléo

Ez az a megismételhetetlen sláger, ami a másodperc tört része alatt tud felvidítani. Annyira pezsgő, annyira visz a dallam, hogy nem tudom megállni a mosolygást, és természetesen, valamilyen lágy csípőmozgást. A listából ez az a dal, amit receptre írnék fel embereknek rossz napokra. (Míg ezt írom is ez szól - végtelenítve.)

 

Paul Anka - Put your head on my shoulder

A Tiktokon annyira felkapott - remixelt - dal eredetije 1959-es, és a szemfülesek találhattak is hozzá egy eredeti felvételt, ahol a művész Úr, játszi könnyedséggel énekli ezt a mesterművet. Talán ez a lista legmelankólikusabb dala - hangulatra -, de egyszerűen annyira szép, hogy nem maradhatott le innen. Annál is inkább, mert nem tudom abbahagyni a vigyorgást, ha ez a szám szól. Valahogy fordítva vagyok bekötve. 

 

Használd a zenét! Használd vidításra, vagy épp arra, hogy lejjebb lökjön - ha arra van szükséged! 
Köszönöm, hogy megmutathattam neked az én TOP5 dalomat rossz kedv ellen. Megtisztelsz, ha kommentben te is megmutatod a tiédet! 

 

Kovács Eszter Csilla


A dalokra címére kattintva már hallgathatod is youtube-on!