A könyvekben lévő érzések tényleg léteznek!

Van amelyikkel már találkoztunk, van amelyikkel szeretnénk, és van olyan is amit messzire elkerülnénk. Történetek melyeknek képzeletben a főhősei lehetünk, sorsok, amik könnyen elevenednek meg szavak által és az a megannyi érzelem… 

Amikor ezeket a sorokat írom az én könyvemben is új fejezet nyílik mely tele van érzelemmel, amik rapszodikusan váltogatják egymást e cikk második mondatának megfelelően.

Azt mondják az írás segít a nehéz helyzetben. Zhang Jiajia kínai író blog posztjai ma már könyv formában segítenek a gondterhes pillanatokban. A megannyi idézetet és bölcseletet tartalmazó Olyan átlagos embert szeretnék, mint te című könyve tökéletesen mutatja be a felnövekedés történetét. Ha egy szóban kellene megfogalmazni, miről szól a könyv azt mondanám: az életről. Az én, a te, a mi életükről, annyi különbséggel talán, hogy más-más epizódot kezdtünk életünk World doksijában vagy ha a könyvet olvassuk abban. 

A fejezetek önmagukban is megállják a helyüket önálló történetként, de a könyv egésze iróniával és humorral fűszerezett tanítás, melynek egyes passzusairól azt hiszi az olvasó, hogy a saját életútja elevenedik meg. 

Buktatók sokaságát mutatja be, amik a  szerelem, az emberi kapcsolatok, a felnőtt élet nehézségei. Bár a történet Kínában játszódik és olykor érdekes nevű karakterek játszák életünk valamelyik történetének jól ismert jelenetét… Zhang rámutat arra, hogy legyünk bárhol is a világon, bizonyos buktatókat és nehézségeket nem tudunk Delet-ezni.

 Az Olyan átlagos embert szeretnék, mint te elbeszélései tele vannak reménnyel, szépséggel vagy könnyáztatott mosollyal, na meg számtalan idézettel, amik erőt adnak, hogy megtaláljuk majd a kiutat. 

Hiszem, hogy Te is könnyedén úrrá leszel a kisebb - @nagyobb buktatókon, hiszen így történt e könyv írójával és velem is. 


Ui.: ha nem, kapd elő. Jelöld meg életed fejezetét, majd térj vissza párszor a szamárfüles oldalhoz. Aztán minden rendben lesz! 

 

Jánosik Zsuzsanna