Alkosd meg a saját Happy End-ed!

A könyvek alapvetően elrepítenek minket egy másik világba. Eldönthetjük, hogy melyik karakterrel azonosulunk, hogy hogyan képzeljük el a környezetet és hogy mit viszünk magunkkal a sorok közül. Szabadkezet adnak nekünk a történet megértésében, a problémák megoldásában és abban, hogy órákra elfelejtsük, hogy a valóságban milyen feladatokkal kell megküzdenünk.

Szerintem az olvasás remekül kikapcsol, és talán segít abban, hogy pár oldal után másképp lássuk a megoldhatatlan problémáinkat. A saját könyvemben lezárult egy nagyon szép fejezet, ám sajnos nem mindenhol végződött happy end-del. Ami nekem ilyenkor segít Dr. Csernus Imre - Egy életed van című könyve. 

Ezt a könyvet háromszor olvastam életemben, viszont sokszor leveszem a polcról és beleolvasgatok, ha azt érzem egy kis motivációra van szükségem. Mindig rávilágít arra, hogy a legdrágább kincsünk az idő. Sokszor mondjuk, hogy az idő mindent megold, majd pedig azt, hogy milyen gyorsan el is repül. És ez valóban így van. Nem szabad azzal törődnünk, hogy mit gondolnak rólunk mások, nem hagyhatjuk, hogy a múlt sérelmei beárnyékolják a jövő lehetőségeit. Ne törődjünk bele abba, hogy csak sodródjunk az árral, és hagyjuk, hogy az élet elmenjen mellettünk. Ha tetszik valaki mondd meg neki, ha ahhoz van kedved, hogy vasárnap 11-kor szállj ki az ágyból, akkor tedd azt.

Ha éppen az erkélyen akarsz ordítva énekelni, hajrá!

De ne hagyd, hogy mások véleménye befolyásolja azt, hogyan akarod élni az életed. Nem élhetnek az emberek folyton mások elvárásai szerint, és tudd, hogy sosem tudsz úgy cselekedni, hogy mindenkinek jó legyen. Egy idő után meg kell tanulnod, hogy vannak helyzetek amikor igenis megengedheted, hogy önző légy és azt nézd, hogy neked mi a legjobb. Ha úgy bánnak veled ahogy nem érdemled meg, akkor gyorsan lépj le onnan, és olyan helyet keress, ahol kölcsönösen tisztelnek és foglalkoznak veled! 

Valld be, ha hibáztál, de bocsáss is meg magadnak. Mondd el, ha fáj valami és engedd meg magadnak, hogy a saját módszereiddel dolgozd fel a sérelmeid. Ha beszélni akarsz beszélj, ha nem, akkor ne. Te vagy életed legnagyobb irányítója, csak tudd, hogy a repülő is csak akkor fordul vissza, ha teljesítette a kitűzött úticélját!


Bajkó Kinga