Mentális egészségen innen és túl

FiLE - értsd Fiatalok Lelki Egészsége, és az a doksi, amit meg kéne nyitnod. A doksi, amiben a lelked sorai vannak…

Tavaly a covid helyzet volt a fókuszban. Hogy hogyan is lehet újrakezdeni, megélni, illetve jól megélni az újranyitást, hogyan lehet visszahelyezkedni a közösségeinkbe. Nem volt egyszerű helyzetünk, de akkor pozitívan tekintettünk a jövőbe, és arról beszélgettünk vendégeinkkel, hogy biztos nagy változás jön az életünkbe.


Jött is. 


A covid után megérkezett a háborús helyzet, és nagyon sok hallgatótársunk újra, vagy életében először találkozott a szorongással. A karantén helyzet alatt felgyülemlett lelki sebek épphogy gyógyítást kaptak - ha kaptak - és nem sokkal rá, újra feltépték őket. 


Ha másra nem, arra a felismerésre jó volt ez a két év, hogy a mentális egészégre figyelni kell.

Ezért hoztuk létre a tavalyi évben a Fiatalok Lelki Egészsége kampányt, ahol vendégünk volt többek között a Pszinapszis szervező csapata vagy a Mélylevegő Projektes lányok


Cikkek születtek pszichológusoktól, nehéz témákban, és cikkek születtek a HÖOK csapata tollából könnyedebb témákban. Sok topikról beszéltünk, de a cél egy volt: felhívjuk a figyelmet arra, hogy a bajt felismerni, és segítséget kérni nem ciki! Sőt! 


Az idei évben pszichológusokkal beszélgetünk, előtérbe kerül az időmenedzsment, és minden olyan téma, ami érint egy fiatalt: testképzavarok, a párkapcsolat kérdése, a motiváció, a siker és a kudarc megélése, az extro és introvertáltak helyzete, és még végtelen olyan fontos, és hasznos témakör, ami mindannyiunknak hasznos lehet. 


Az idei FiLE fő célja, hogy egy kicsit kizökkenjünk. Hogy megtanuljunk figyelni magunkra, hogy felismerjük, hogy segítséget kérni nem ciki, hogy jól lenni a legnagyobb flex a világon!

Erre hívunk és várunk Benneteket, egész júniusban! 


Cikkek lesznek a hook.hu oldalon, Insta live-ok, illetve végtelen poszt és story, amiben reméljük örömötöket lelitek!

 

Természetesen a ti véleményetekre is kíváncsiak vagyunk, úgyhogy tartsatok velünk, és mondjátok el, Benneteket mi foglalkoztat. 


Jó mentális egészséget!

 


Kex