HÖOK átadás-átvétel a folyamatos munkavégzés érdekében

A HÖOK Tiszújító Közgyűlését követően, a múlt héten az első lépések egyikeként elindult a feladatok átadása-átvétele a regnáló és az újonnan megválasztott elnökség között.

A folyamatos, gördülékeny munkavégzés elengedhetetlen a HÖOK-ban, semmiképpen sem szakadhat meg a munkavégzés, nem állhatnak le projektek egy percre sem, az új elnökségnek ott kell átvennie minden ügyet, ahol az előző elnökség befejezte. Ez a folyamat kiemelten fontos, hiszen a HÖOK országos szinten mind a szolgáltatások, mind az érdekképviselet terén olyan feladatokat lát el, ami egy napra sem szünetelhet.

A hétvége lehetőséget adott a teljes szervezeti áttekintésre, hogy az újonnan felálló testület valódi vezetőségként dolgozzon és érdemben tudja támogatni az új elnök munkáját.

Az elnöki pályázat ismeretében a feladatok és hatáskörök változni fognak, emiatt is kulcsfontosságú, hogy mindenki mindent megismerjen és átlásson, hogy a belső átszervezések az év végéig stabilizálódni tudjanak. Lényeges célként jelent meg, hogy mindenki megismerje azokat a területeket és személyeket, akikkel az elkövetkező időszakban szorosabban kell majd kapcsolatot tartania, hogy mély és átfogó ismeretekre tegyen szert.

További cél volt, hogy december első hetére mindenki számára ugyanazok a vezetői dilemmák is megjelenjenek, amivel a leköszönő vezetők búcsúznak, így biztosítható a szervezet fejlődését. 

A fentiek érdekében az alábbi személyek az alábbi előadásokat tartották:

Gulyás Tibor - elnöki beszámoló
Vámosi Péter - az érdekképviselet
Pausits Péter - a HÖOK gazdálkodása
Németh Gergő - a kabinet mindennapjai
Maszlavér Gábor - a szolgáltatói divízió
Grebely Gergely - a projektirányítás rendszere
Budai Marcell - kommunikáció tegnap-ma-holnap
Duráczky Bálint - kutatások jelentősége
Veres Márton - külhoni program, külhoni régió
Nagy Dániel - sport
Csont István - tehetséggondozás, Tehetségmentor Program
Kaizinger Tamás - külügy, ESU, Stipendium Hungaricum mentorhálózat
Szabó Gábor - tudástranszfer
Mósa Tamás - esélyegyenlőség, Hellomelo
Jancsó András - NÁFIOR (Nem Állami Felsőoktatási Intézmények Országos Régiója), és a NÁFIOR egyesület
Koltai Arnold - Felügyelő Bizottság

A héten induló interjúsorozatunkban megszólítjuk a jelenlegi elnökség tagjait, mely interjúkban az előadások tartalmára is rá fogunk kérdezni.