Adománygyűjtés a Magyarfülpösi Szórványkollégium tanulói számára

A HÖOK Külhoni Programja a társadalmi felelősségvállalás jegyében a HÖOK a Hallgatókért Alapítvánnyal együttműködésben tanszergyűjtést szervez a Magyarfülpösi Szórványkollégium tanulói számára, hogy a szórványban élő, hátrányos helyzetű magyar diákok megfelelő taneszközökkel kezdhessék meg az idei tanévet.

A Szórványkollégium befogadja, ellátja és magyar nyelven iskoláztatja a Magyarfülpös vonzáskörében lévő településeken élő nehéz sorsú családok gyermekeit. Áldozatos munkájukhoz korlátozott források állnak rendelkezésre, ugyanakkor szeretnének a lehető legtöbbet adni tanulóiknak. Nemrég egy több, mint 100 könyvből álló adományt adtunk át számukra, és reméljük, hogy ezúttal is sikerül segítenünk sok adakozókedvű hallgatótársunk közreműködésével.

Az intézményben szeptembertől 56 gyerek tanul különböző osztályfokokon, számukra gyűjtünk új, használatlan tanszereket. Az adományozás nem egyszerű műfaj, főleg, ha arra törekszünk, hogy éppen azt adjuk, amire a címzettnek szüksége van, és az olyan legyen, amilyenre a szíve vágyik. Hogy megkönnyítsük ezt a folyamatot, megkértük a tanulókat, akiknek az adományt gyűjtjük, hogy levélben írják meg vagy rajzolják le mit szeretnének az iskolakezdésre. Azok a kisdiákok, akik a Szórványkollégium nyári programján részt vettek, eleget tettek a kérésünknek, így az alábbi linkre kattintva elérhető a galéria a kívánságlistákkal. 

Az adományokból vásárolt tanszereket személyesen visszük el az iskolába, és adjuk át a gyerekeknek - bízunk benne - hogy mosolyt csalva ezzel sok gyermek arcára. Légy Te is a részese ennek a kezdeményezésnek, hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben is bebizonyíthassuk: összefogással lehet jót tenni!

 

A felajánlásokat 2022. szeptember 20-ig várjuk, ezt követően megveszünk minden eszközt, amire a felajánlásokból lehetőségünk van.

 

További részleteket a felhívásban találsz.

Az adománygyűjtést meghosszabbítottuk szeptember 30-ig!