Megjelent az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjainak idei kiírása

Ne csússz le a 2018. május 10-i határidőről, mert havi 50, de akár 300 ezer forint támogatást is elnyerhetsz.

Az ösztöndíj legfőbb célja a kutatási tevékenység támogatása.  A kiváló, kutatási tevékenységet végző felsőoktatási hallgatók doktorjelöltek, fiatal oktatók 5 havi, illetve 10 havi ösztöndíjban részesülhetnek. A lehetőség elérhető alapképzésben, mesterképzésben (ide értve az osztatlan képzést is) és doktori képzésben is. Az ösztöndíj összege:

  • alapképzés/osztatlan mesterképzés  1. évében: 50.000 Ft/hó
  • alapképzés felsőbb éveiben: 75.000 Ft/hó
  • mesterképzés (osztatlan is) felsőbb éveiben és doktori képzésben: 100.000 Ft/hó
  • doktorjelöltek esetén 300.000 Ft/hó.
     

A hallgatói ösztöndíjak mellett a fogadó felsőoktatási intézmények pedig további támogatást kapnak, amelynek mértéke a saját nyertes pályázóik által elnyert összeg 40%-a.

Mire lehet pályázni a 2018/2019. tanévben?

1. Felsőoktatási Alapképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírás

2. Felsőoktatási Mesterképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírás

3. Felsőoktatási Doktori Hallgatói, Doktorjelölti Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírás

Ezek mellett jelent meg újként a Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói, Kutatói Ösztöndíj és a „Tehetséggel fel!” Felsőoktatást Megkezdő Kutatói Ösztöndíj pályázat az OKTV-n és egyéb középiskolai versenyeken kiemelkedően szereplő felvételizők részére.

A Program kerete hozzávetőleg 4 Mrd Ft, amelyből közel 2000 ösztöndíj kerül kiosztásra.. A minisztérium célja a tudományos utánpótlás megerősítése, a tudományos életpálya vonzóvá tétele, a kiváló oktatók, kutatók pályán- és itthon tartása, illetve az egyetemek tudományos teljesítményének ösztönzése

A pályázatokat (a “Tehetséggel fel!” Felsőoktatást Megkezdő Kutatói Ösztöndíjhoz kivételével, melynek határideje 2018. június 1.) 2018. április 10.-2018. május 10. között lehet benyújtani.

A pályázatokat saját felsőoktatási intézményetekben tudjátok benyújtani. Az intézményi kiírásokat, adatlapokat és mellékleteket keressétek egyetemetek, főiskolátok honlapján! A résztvevő intézmények listáját itt éritek el.

(EMMI, HÖOK)