7. alkalommal találkoznak a mentorok és mentoráltak

Az ország minden régiójából 200 fő érkezik Hajdószoboszlóra, hogy tréningeken, előadásokon és workshopon vegyenek részt.

Célok

Az október 26-28. közötti, egyúttal az éves közös tábor célja, hogy a 100 mentor és 100 mentorált közelebb kerüljenek egymáshoz, egyúttal új és hasznos információkkal is gazdagodjanak.

Az előzőekhez képest változás, hogy a szombati napra külön választották a mentorok és a mentoráltak képzését a szervezők.


Mentoráltaknak

A mentoráltaknál továbbá az is a cél, hogy olyan workshopokon és előadásokon vegyenek részt, ami későbbiekben segíteni tud nekik az egyetem által eléjük kerülő feladatok megoldásában. A teljesség igénye nélkül ők ezeken a tréningeken vehetnek részt:


A – „Ki vagyok én?” – komfortzóna kiszélesítése tréning – CSAK MENTORÁLTAKNAK
Sokszor hajlamos a saját maga által felállított korlátok közé beszorítani magát és a komfortzónájának nyugalmában létezni. Azonban azt már tudjuk, hogy a sikeres tanulási, önismereti, önképzési és fejlődési folyamat elengedhetetlen az, hogy kilépjünk a komfortzónánkból és megtapasztaljuk, milyen azon kívül lenni. A tréning arra hivatott, hogy megmutassa a fejlődési lehetőséget és kimozdítsa a résztvevőket a megszokott komfortzónájukból. Gyere el és tapasztald meg, milyen érzés ez!


B – „Csak még egy YouTube videó!” – tanulástechnika tréning – CSAK MENTORÁLTAKNAK
Szeretnéd megalapozni vagy fejleszteni tanulási képességeidet, hogy könnyebben vedd az akadályokat a diplomához vezető úton? Szeretnéd növelni a tanulási hatékonyságodat: gyorsabban haladni a megtanulandó anyaggal, hogy több időd jusson más, számodra fontos dolgokra? Szeretnél foglalkozni kicsit azzal, mi vitt rá, hogy továbbtanulásra add a fejed, és mi tart/tarthat itt az intézményben? Tanulástechnika tréningünkön veled egykorú, hasonló cipőben járó diákokkal cserélhetsz eszmét bevált tanulási módszereikről, közösen gondolkodhattok a titeket foglalkoztató problémákról és kérdésekről, képet kaphatsz tanulási stílusodról és szokásaidról, a számodra ideális tanulókörnyezetről, tudatosíthatod meglévő erősségeidet, melyekre támaszkodhatsz az egyetem alatt, játékos gyakorlatokon keresztül fejlődhetsz tanulási módszereidben és vizsgaviselkedésedben.


C – „Egy jó PPT nem mindig elég!” - prezentációs technikák tréning – CSAK MENTORÁLTAKNAK
A tréning célja olyan kommunikációs, tárgyalástechnikai és előadói szemléletet megmutatni és tudatosítani, olyan technikákat megtanítani és gyakoroltatni, amelyek által a résztvevők személyes hatékonysága a prezentációs és tárgyalási szituációk kezelésében erősödik. A gondolatébresztő gyakorlatok segíteni tudnak a nehézségek leküzdésében, a lényeg meglátásában, irányt mutatnak egy-egy helyzetre történő felkészüléshez. A tréning módszertana elsősorban a témakör fókuszának megfelelő gyakorlatok megoldására és azok közös elemzésére épül, valamint rövid interaktív tréneri kiselőadások, közös műhelyelemek erősítik a programot. A megélt szituációk feldolgozása, benne a személyes működés visszajelzése, tudatosítása megnyitja az utat az eredményes kommunikáció kifejlesztéséhez.


Mentoroknak

A mentorok pedig egy őket igazán érintő workshopon vesznek részt, ami a jövő mentorainak és mentorprogramnak  is rendkívül fontos.


Workshop a mentori szerepről
Az idei évben is több mint 300 mentor segíti a mentoráltakat. A Mentorprogramszámára nagyon fontos, hogy a programot és a mentori felkészítést úgy tudja kialakítani, hogy abban a mentorok visszajelzéseinek figyelembevétele mellett, új és innovatív ötleteiket be tudja építeni. Ennek érdekében a rendezvény során a mentorok számára több csoportos workshopot tartunk, ahol a mentori felkészítés rendszere mellett a lehetőségeket és célokat meg tudjuk vizsgálni.


Egyebek

Természetesen a kikapcsolódás sem maradhat el ez alatt a 3 nap alatt. Lesz quiz night, billiárd, bowling, just dance, valamint sok móka és kacagás is! :)

Facebook-on is érdemes a mentrorpgramhoz csatlakozni ---> HÖOK METORPROGRAM