QuizMania 2024

Mond Neked valamit a Töprengő? 2020 márciusán született meg ez a kvíz-sorozat, mely gyorsan népszerű lett az egyetemi hallgatók körében. Pár BGE-s hallgató a Töprengőt, azzal a céllal álmodta meg, hogy izgalmas, de mégis edukatív tartalmakat készítsenek, minden olyan egyetemistának, aki nem tudja mivel üsse el az idejét. Eleinte havonta, majd hetente jelentek meg izgalmas témák és kérdések, melyek nagy népszerűségnek örvendtek már nem csak a BGE-s egyetemisták körében. 

Három évvel később az online térben történő versengések után, végre személyesen is folytatódhat a kihívások teljesítése. A QuizMania mára országos szintű vetélkedővé nőtte ki magát, ahol jelenleg is közel 10 egyetem hallgatói mérettetik meg magukat. A QuizMania tavaszi fordulójának vége egy budapesti döntő lesz májusban, ahol az egyetemek legjobb csapatai fognak versengni a végső győzelemért. 


A QuizMania által előtérbe kerül az egyetemi közösségek közötti kapcsolatépítés fontossága is. Az események ideális platformot biztosítanak az emberek számára, hogy megismerjék egymást, barátságokat kössenek és építsék a hálózatukat az egyetemi évek alatt. Ezáltal a QuizMania nem csupán egy vetélkedő, hanem egy olyan eseménysorozat, amely hozzájárul az egyetemi élet gazdagításához és az egyetemi közösségek szorosabb összekovácsolásához.