Mid or feed / Rush B

Tavasszal útnak indul a HÖOK Electronic Games - HEG - második szezonja, na de milyen is volt az első? Erről mesél nekünk Zelenák Dávid, a HÖOK szervezetfejlesztésért felelős alelnöke, a HEG egyik főszervezője.

Miért alakult meg a HEG? Mi vele a víziótok?


Főként az, hogy az egyetemisták körében népszerűsítsük az esportot. Szerettünk volna ennek egy keretet adni, így létrehoztuk a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatával együtt az országos esport bajnokságot, ahol minden hazai egyetemista megmérettetheti tudását különböző játékokban. A hookegames oldal fogja össze programot, ahol a játékosok regisztrálni, tájékozódni és informálódni tudnak, többek között pedig megismerkedhetnek más gamerekkel.


Hosszútávú célunk egy egész napos offline döntő megrendezése, ahol különböző egyetemek mérkőzhetnének meg. 


Milyen fontos tudnivalókkal érdemes nekivágni a jelentkezésnek?


Alapjáraton az eseményünk online, minden résztvevő a saját eszközéről jelentkezik be a játékokra, otthoni környezetben. A meccsekre a játékosoknak nagyjából egy hetük van. Ezalatt az idő alatt kell egyeztetni a feleknek, és lejátszani a meccset. 1 játékos több játékra is jelentkezhet, viszont egy játékon belül több csapatban nem szerepelhet. A regisztráció lezárása után minden játékost emailben értesítünk majd a pontos menetrendről és arról, hogy mikor számíthat a következő mérkőzésére, illetve hogy ki lesz az ellenfele. Jelenleg 7 játékos regisztrálhat egy csapatként, ebből pedig 1 személy lehet külsős vagy más egyetem hallgatója. Szeretnénk, ha elsősorban egyetemi baráti körök jelentkeznének és ezáltal is szorosabb viszonyt ápolhatnának egymással. 


Mi a különbség az első és a második széria között?


Az első szezonban csupán 4, a másodikban már 9 játékban csaphatnak össze a gamerek. Ezekben már egyéni és csapatjátékok is szerepelnek, hogy mindenkinek kedvezzünk. Az előző szériában 2022 őszén 76 csapat játszott, ami 514 játékost jelent. Ez több, mint 1500 lejátszott mérkőzést vont maga után. Felülmúlta a várakozásainkat, kétség sem volt, hogy lesz következő széria! Idén már külföldi hallgatók számára is nyitott a lehetőség, tudnak regisztrálni, és a weboldalon is minden elérhető angol nyelven. Reméljünk, hogy most tavasszal az előbb említett számok duplájával robbanhatunk be az országos esport bajnokságba! 


Mit nyerhetnek az igazán profik?


Játékonként az első három helyezettnek adunk EFOTT jegyeket és tárgynyereményeket. Érdemes jelentkezni, legyen Tied a fesztivál 2023-ban!


Mit üzennél azoknak, akik gondolkodnak a jelentkezésen? Miért szenvedélyed, hogy ezzel foglalkozol?


Szerintem sokszor nagyon jó kikapcsolódás az esport egy húzós egyetemi nap után, rengeteg hallgató gamer a szabadidejében, a HEG pedig egy teret biztosít arra, hogy ezt akár nyereményért egy baráti közegben űzhessük országos szinten. Nem utolsó sorban pedig képviselheted az egyetemedet az adott szezonban. 


Ne felejtsétek a jelentkezési határidő: április 20. 23:59!