Egyetemek kihívásai - avagy az első SzezON

Még ég a gólyatábori nyertes csapatokban a tűz, forró dróton van a chat, és minden héten találkozókat szerveznek egymással. Itt volt az ideje, hogy méltó zárást adjunk ennek az időszaknak a SzezON eseményével, ahol az ELTE, BME, BGE, MTE, MATE, NKE és a Semmelweis Egyetem gólyacsapatai szálltak harcba a győzelemért. 

2021 októberében hét egyetemről vettek részt az egy héten át tartó állomásos feladatokon a gólyacsapatok. A hallgatók megismerhették a többi egyemet, körbejárhatták a kampuszt és különböző aktivitásokkal kaphattak egy szeletet az egyetemi életből. 

Mik is történtek pontosan? 

ELTEmetett kincseket kutathattak fel a szemfüles csapatok, és még azt is megtudták, hogy a Trefort-kert helyszíne korábban a Füvészkertnek adott otthont. Ezentúl modern táncórába is belecsöppenhettek, ahol légzési gyakorlatokat, közösen megtanult lépéseket sajátíthattak - majd táncolhattak el a hallgatói csapatok az éppen órán lévő Táncművészeti Egyetem diákjaival. 

Indián nyári időjárásban, kiszakadva a rohanó hétköznapokból a MATE állomásán növényvadászat vette kezdetét a Budai Arborétumban, a sort folytatva pedig az NKE-n egy igazi akadálypályán kellett megküzdeni a "leggyorsabban teljesítők" cím elnyeréséért. 

Az SE megtanította a helyes újraélesztést, a BME könyvtárában kitöltött kvízből kiderült, milyen filmekhez forgattak már jeleneteket a kampuszon, a BGE épületében pedig furfangos talányok után kellett sikeresen kirakni többféle puzzle-t. 

Az egyetemek kihívásait nem más, mint az ELTE "Megyeri híd" nevű csapata nyerte!

Az eredményhirdetést egy teltházas összegyetemi buli keretezte a Vasúttörténeti Parkban. Jövőre folytatjuk egy még nagyobb durranással!

A rendezvény állomásain és a bulin készült képeit a Facebook oldalunkon találjátok.