Segítség, és támogatás feltételek nélkül - ilyen a Mentorprogram mentoráltjának lenni

"Először azt hittem, csak az egyetemmel, tanulással kapcsolatban fogok segítséget kapni, de tévedtem.

A mentorom személyében kaptam egy barátot, aki segített beilleszkedni a hallgatói közösségbe, elmondta az ő saját tapasztalatait, és mindig mellettem, illetve a többi mentoráltja mellett állt." - Kálmán Hajnalka, mentorált

A HÖOK mentorprogramja már többezer elsőévesnek segített eligazodni a tárgyfelvétel, szociális pályázat leadása, és az egyetemi élet világában. De hogy milyen is mentoráltnak lenni a programban, arról ők maguk mesélnek:

 


Görcsi Vanessza - Közép-magyarországi Régió - BGE-PSZK


"Egy év alatt rengeteg segítséget kaptam a mentoromtól, így sikerült például elsajátítani a tárgyfelvétel és a vizsgák felvételének lépéseit, továbbá mentoromtól hallottam az engem illető ösztöndíjakról és a különféle programokról. A programok során számos emberrel találkoztam az ország különböző területéről, köztük sokukkal szorosabb kapcsolatot alakítottunk ki. Az izgalmas tréningeken való részvétellel közelebbről megismerhettem magamat és társaimat, a játékos vetélkedőkkel pedig szuper hangulatot teremtettek a szervezők. Összességében elmondhatom, hogy a mentorprogram az egyetemmel kapcsolatos hasznos információk mellett új barátokat, új, csodás élményeket adott számomra.“

facebook_es_instagram_post_legyel_te_is_mentorált-02_1

 

Benedek Zsanett - Észak-alföldi Régió - DE-BTK


“A Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi kar szociális munka szak hallgatójaként az Észak-Alföldi Régióhoz tartozom, tavaly mentoráltként, idén pedig - ha minden jól megy - mentorként veszek részt a HÖOK Mentorprogramban. Ezen keresztül a hallgatói lét egyik legfontosabb tényezőjére, a kapcsolati háló kiszélesítésére volt lehetőségem. Nem érdekkapcsolatok, hanem valódi barátságok köttettek az előző év folyamán. A saját mentoromon kívül volt alkalmam más szakok felsőbbéves hallgatóit is megismernem, így széles spektrumon tárult elém az egyetemem számos lehetősége. Így, hogy betekintést nyertem a hallgatói élet ezen oldalába, mindenkinek csak ajánlani tudom a HÖOK Mentorprogramot, ugyanis csak élményekkel és előnyökkel járul hozzá az egyetemi évekhez!”

facebook_es_instagram_post_legyel_te_is_mentorált_Rajztábla 1

Takács Tamás-Északnyugat-magyarországi Régió - SZE-GIVK

“A mentorprogram teszi teljessé a gólyát. Hangot ad számára a tömegben. Lábakat ad neki, amivel magabiztosan kiállhatja az egyetem próbáit, és ami a legfontosabb, otthont ad neki felejthetetlen élményekkel. Otthonná változtatja a számára idegen Campust. Ezért csodálatos!”

 

facebook_cover_legyel_te_is_mentorált

Varga Katalin Eszter- Dél-alföldi Régió - SZTE-TTIK

“Kisgólyaként az egyetem kezdete előtt pár héttel eléggé elveszettnek éreztem magam, rengeteg kérdésem lett volna, s mivel még nem ismertem az egyetem által használt platformokat, nagyon nehezen igazodtam el a felhívások, cikkek, jogszabályok, adatlapok tömkelegében.
Ekkor jött a mentorom, aki nyitottságával, készségességével pillanatok alatt elhessegette a félelmeim. Segített jelentkezni a gólyatáborba, hogy még egyetem előtt új barátokra leljek, elmondta a legfontosabb információkat a kollégiumokról, hogy kiválaszthassam a legtesthezállóbbat, tájékoztatott a sürgősen benyújtandó adatlapokról, pályázatokról, és elmagyarázta, hogy hogyan tudom megelőzni, hogy menthetetlenül eltévedjek Szegeden, mivel hajlamos vagyok rá. Ahogy megkezdődött az egyetem a mentortalik alkalmával egyre többet megtudtam a tárgyaimról, a tanáraimról, hogy mit kinél érdemes felvenni, ha időben szeretnék végezni, meg persze, hogy mikor és hol lesznek a legjobb egyetemi bulik, bálok, rendezvények. 
Szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen kivételes mentort rendelt mellém a HÖOK mentorprogram, hiszen rengeteg segítséget kaptam tőle, tanácsokkal látott el, melyek nem csak az egyetemi éveim alatt könnyíthetik meg a mindennapjaim, valamint támogatott, hogy jelentkezzek én is, és legyek része ennek a sokoldalú programnak.“

 

Mentorprogram
K.