Bölcsészek egymás közt, avagy ilyen volt a tisztújító BHSZ ülés

Esztergomban gyűltek össze a bölcsészek január 18-19. között a Bölcsész Hallgatók Szövetségének Választmányi ülésén. A tisztújítás mellett, a tanárképzés kérdéseiről is szó volt, és az átfogó bölcsész stratégia kidolgozását is megkezdték.

Január harmadik hétvégéjén a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, és Esztergom adott otthont a soron következő Bölcsész Hallgatók Szövetségének ülésén. Jancsó András ügyvivő után, Pálfalvi Noémi, a PPKE BTK HÖK elnöke, a házigazda intézmény nevében, illetve Murai László, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának frissen megválasztott elnöke köszöntötte a megjelenteket.

            Az első blokkban Kovács Péter, HÖOK-elnöhelyettes ismertette a tanárképzési stratégia státuszjelentését. Miután a Szemléletváltást a tanárképzésben című anyagát a HÖOK kiadta, a Helyettes Államtitkárság is fejlesztési javaslatokat küldött az előkészítő testületek számára, melyben rövid és hosszú távú beavatkozásokat sürgetnek. A munkaanyagot üdvözli mind a HÖOK, mind a BHSZ, de további javaslatokkal élne.

            Tisztújításra is sor került a hétvége folyamán. Az ügyvivői pozíciót Kalász Zsolt, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar HÖK elnöke tölti be, a titkári pozíciót pedig Áder Nikolett az Eötvös Lóránd Tudományegyetem BTK HÖK tanulmányi alelnöke. A mandátumuk egy évre szól, munkájukhoz sok sikert kívánunk!

 

Fotó: Hirling Imre

K.