Megalakult az első ELTE GTI Hallgatói Önkormányzat

Számos jelenlévő történelmi pillanatnak nevezte március 21-én a Gólyavár Pázmány Péter termében történteket, ahol több hónapnyi előkészület után tisztségbe léptek az ELTE GTI Hallgatói Önkormányzat tagjai.

Az eseményt Varga Ádám az Ellenőrző Bizottság elnöke vezette le, aki a felkonferálás közben minden hozzájáruló számára megköszönte az elmúlt időszak rengeteg befektetett munkáját és kifejezte háláját feléjük. Ormos Mihály intézetigazgató is tiszteletét tette az alakuló gyűlésen, aki hangsúlyozta, hogy milyen egyedi esetről van most szó az ELTE-n. A GTI HÖK az egyetem 10. Hallgatói Önkormányzata egy olyan szervezet, amely teljes önállósággal kezdheti meg munkáját, hiszen nem volt jogelődje az Intézetnek. Miután az intézetigazgató sikeres munkát kívánt a Küldöttgyűlés és a jövendőbeli képviselet felé, átadta Máthé Izabellának a szót.

Izabella elnökjelöltként elmondhatta csapatával közösen megalkotott programját, miközben a tagokat a pulpitusra szólította. Legfontosabb céljai között szerepel, hogy a szervezet erős alapokat tudjon lefektetni a következő hónapokban, elindulhasson egy stabil Önkormányzat.

Kisebb szünet után a szavazati joggal rendelkezők egyöntetű igennel fogadták el elnöki programját, így az ELTE GTI Hallgatói Önkormányzat első elnökének Máthé Izabellát választották. Ezután átvette az ülés vezetését és olyan tisztségek kerültek betöltésre, mint az EHÖK Ellenőrző Bizottság tagjait, EHÖK Küldöttgyűlés tagjai és póttagjai és az Intézeti Tanács delegáltjai.

A választás végén Horváth Mihály az EHÖK elnöke szívből gratulált a megalakuló HÖK-nek és megerősítette a csapatot abban, hogy következő időszakban is támogatja a GTI munkáját. Többek között jelen volt még Horváth Luca TTK HÖK elnöke, Jancsó Dorottya BTK HÖK elnöke, Kerezsi Dorottya TáTK HÖK elnöke, Bárdosi Bence IK HÖK, valamint Kreszadló Dóra PPK HÖK elnöke, akik szintén mindannyian gratulációjukat és nyitottságukat fejezték ki az első ELTE GTI HÖK számára.

A következő hetekben a Küldöttgyűlés tagjai dönteni fognak, hogy melyik alelnöki bizottságban szeretnének a hallgatókért tenni. Az esemény egy közös képpel és jó hangulattal zárult.

 

A Gazdaságtudományi Intézet Hallgatói Önkormányzat tagjai:

Elnök: Máthé Izabella

Elnökhelyettes: Mezey Mercedes

Kommunikációs Alelnök: Turcsik Réka

Gazdasági Alelnök: Kutasi Botond

Tanulmányi Alelnök: Varholik Anna

Külügyi Alelnök: Móna Balázs

Szociális Alelnök: Cseszárik Mátyás

Rendezvényszervező Alelnök: Gregor Kitti

ELTE GTI HÖK Küldöttgyűlés képviselői:

Alapszakos körzet:

Bakos Kíra Regina

Diczházi Dorottya

Kántor Kata

Madai Márk Valentin

Nar Tarkan Zoltán

Pap Zsófia

Soós Nikoletta Bianka

Mesterszakos körzet:

Csontos Dávid

Emődi Máté

Horváth Anna Éva

Jaczkó Gergő

Kovács Viktória

Marosvölgyi Alex

Ellenőrző Bizottság tagjai:

Major Ákos

Magyari Dorottya

Ferkó Réka

 

Munkájukhoz rengeteg eredményt, és sok sikert kívánunk!