Tavaszi tudománycsokor

Idén a Debreceni Egyetem Kassai úti campusa adott otthont a XII. Tavaszi Szél Konferenciának, mely hazánk egyik legjelentősebb tudományos találkozója. A háromnapos konferencia közel 650 résztvevőjéből több mint 600-an mutatták be tudományos kutatási eredményeiket.

A háromnapos konferenciát a Doktoranduszok Országos Szövetsége rendezte meg május első hétvégéjén a Debreceni Egyetem és az Egyetemi Doktorandusz Önkormányzat közreműködésével. A három nap alatt több mint hatszáz előadást tartottak a Kassai úti Campuson, az Állam- és Jogtudományi, az Informatikai, valamint a Népegészségügyi Karon. A multidiszciplináris konferencián több mint nyolcvan szekcióülést rendeztek meg, ahol a magyar hallgatók mellett 30 országból 65 külföldi hallgató is képviseltette magát.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferencia Tehetségmentorprogramjának 17 mentora és mentoráltja is részt vett a Tavaszi Szél Konferencián, öt helyezést elérve a tudományos szekcióüléseken.

tavasziszel_eredmenyek-01

 

A Tavaszi Szél Konferencia nem csak arra biztosít lehetőséget a fiatal kutatóknak és doktoranduszoknak, hogy tudományos munkásságukat prezentálják, hanem hogy más tudományterületekbe is betekintést nyerjenek, emellett ismerkedjenek, mely ismeretségek a későbbiekben tudományos pályájukra is hatással lehet.

 

B.K.