Tisztújítás a NÁFIOR-ban

A HÖOK legtöbb intézményét egybefoglaló térsége a Nem Állami Felsőoktatási Intézmények Országos Régiója, mely 36 intézményt foglal magába, és az összes alapítványi és egyházi felsőoktatási intézményt összefogja.

Az új elnök egyhangúan Bóta Berill lett, a PPKE EHÖK elnöke, egyben az előző ciklus régió alelnöke. Hagyományosan két alelnököt is választanak, aki egy alapítványi és egy egyházi intézményből érkezik.

Alelnök: Pálfalvi Noémi, PPKE BTK HÖK elnök
Aelnök: Pócs Bálint Gábor, METU HÖK elnök


Helyzetértékelés

Az elmúlt két évben sikerült stabilizálni a régió helyzetét, azonban a jogszabályi környezet még mindig megnehezíti a nem állami HÖK-ök érdekérvényesítését. Ez az új elnökség feladata, melyben a HÖOK a korábbiakhoz hasonlóan partner lesz.


Eredmények

Az elmúlt két ciklus (2017. január 1-dec 31, 2018 január 1-dec 31.) elnöke, Jancsó András főbb célkitűzése a régió tagintézményeinek aktivizálása, valamint bevonása volt a HÖOK munkájába. A vezetőképzők költségcsökkentésének köszönhetően elérhetővé vált a NÁFIOR intézmények számára, hogy olyan szakmai tudást kapjanak, amit a mindennapokban tudnak hasznosítani. Egyúttal elkészült egy, a NÁIFOR-tagintézmények lokális érdekérvényesítő képességét segítő ajánláscsomagot, amely az elektronikus választások bevezetéséhez szükséges technikai és szabályzati feltételeket tartalmazza. Ezt egy az egyben át tudnak ültetni a NÁFIOR-intézmények.

Ez idő alatt bekapcsolódtak a HÖOK Külhoni Programjába is, példul a Pázmány Péter Katolikus Egyetem BTK Hallgatói Önkormányzata a tavalyi gólyabál tomboláján befolyt összeget
egy kárpátaljai óvoda számára ajánlotta fel.

A hallgatók ügyvédje számtalan segítséget nyújtott a tagintézményektől érkező megkeresésekre.