Legyél te is SH-mentor!

A HÖOK Stipendium Hungaricum Mentorhálózata országosan felvételt hirdet a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogrammal Magyarországra érkező hallgatók integrációs, kortárs segítői feladatellátására a 2018/2019-es tanévre.

A jelentkezés benyújtásának határideje: 2018. június 29. (péntek)

A jelentkezés benyújtásának módja: elektronikusan, önéletrajz és motivációs levél megküldésével angol és magyar nyelven egyaránt az shmh@hook.hu címre*.

For english version click >>>here<<<

Olvasnál még róla? Nemrég írtunk az SH Mentorhálózatról, a HÖOK kortárssegítő programjáról.
Olvasd el kapcsolódó cikkünket ---> Stipendium Hungaricum Mentorhálózat kisokos

Ellátandó feladat

 • A mentor azonos intézményben tanuló felsőbb éves hallgató, aki segíti a rábízott külföldi diák intézményi integrációját: a diák megérkezését követően folyamatosan kapcsolatot tart vele, tájékoztatja az aktuális intézményi pályázatokról, ösztöndíjakról, az intézményi tanulmányi rendszerről, valamint segíti a diákéletbe való bekapcsolódását.
 • Egy mentor több hallgatót is segíthet, mely feladatellátásért javadalmazásban részesül.
 • A felvételt nyert mentorok 10 hónapra- egy tanévre - vállalják mentori tevékenységüket, mely időszak alatt aktív hallgatói jogviszonnyal kell rendelkezniük.
 • A mentor vállalja, hogy a mentorált hallgatókkal kapcsolatos, saját felelősségi körben nem rendezhető ügyeket továbbítja a hálózatvezetés irányába.
 • A mentor vállalja, hogy megbízása idején folyamatosan kapcsolatot tart az intézmény vezető mentorával, és a munkájához tartozó adminisztrációs feladatokat maradéktalanul teljesíti, munkájáról havi rendszerességgel írásbeli beszámolót készít.
 • A mentor vállalja, hogy legjobb tudásának megfelelően, aktívan részt vesz a mentorhálózat által szervezett mentori kompetenciákat fejlesztő képzéseken, valamint az országimázs építő eseményeken. 

Pályázati feltételek

 • Mentornak jelentkezhet minden olyan nappali tagozatos hallgató, aki nem első tanévét kezdi a felsőoktatásban (alapképzés, mesterképzés, egységes osztatlan képzés vagy felsőoktatási szakképzés) a 2018/2019-es tanévben.
 • A Stipendium Hungaricum mentorhálózat munkanyelve angol, így a legalább középszintű angol nyelvtudás a jelentkezés kritériumát képezi.
 • A jelentkezők vállalják, hogy amennyiben a mentorfelvételt sikeresen teljesítik, részt vesznek a Mentorhálózat által szervezett Mentor Táborban; ahol a szállást, étkezést és képzést a Mentorhálózat biztosítja számukra.
 • A mentorok tevékenységükért díjazásban részesülnek, amennyiben vállalt feladataikat teljesítik.
   

A jelentkezés elbírálásának módja, rendje

2018. június 22-ig minden jelentkező visszaigazolást kap arról, hogy jelentkezése a mentorhálózat vezetése által milyen bírálatban részesült, melyet amennyiben indokolt, személyes interjú, felvételi követ.
A mentornak jelentkező hallgatók a júliusi Mentor Táborban való részvételről - a mentor felvételi lezárta után - júniusban kapnak értesítőt e-mailben - a jelentkezésükkor megadott e-mail címre (javasoljuk gmail-es cím megadását).

Amennyiben bármilyen kérdésetek van, írjatok az shmh@hook.hu e-mail címre!

Sikeres pályázást kívánunk!


A pályázati felhívás >>>ezen a linken<<< tölthető le (doc).

 

*A jelentkezést követően minden jelentkező visszaigazoló e-mailt kap. A rendszer olykor spam, levélszemét kategóriába sorolja a visszaigazoló e-mailt. Amennyiben két napon belül nem érkezik meg a visszaigazoló levél, javasoljuk a spam levelek mappa megtekintését is, vagy egy e-mail küldését a problémáról az shmh@hook.hu címre. Ezután utánanézünk a jelentkezésnek.